• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Şehit Er Erdem için Hakkari’de tören düzenlendi

Şehit Er Erdem için Hakkari’de tören düzenlendi
Hakkâri’nin Yüksekova İlçesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Adem Akpınar düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

05 Ocak 2018 günü Yüksekova İlçesi Kaniraş Bölgesinde yürütülen Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak Operasyonu kapsamında intikal esnasında kayarak düşen ve düşerken silahının ateş alması sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Adem Akpınar için tören düzenlendi.

Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törene Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim,

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti İl Başkanı Metin Tekin, Ak Parti eski il başkanı Nurettin Fırat, kamu kurum ve kuruluş amirleri, polis ve askerî personel katıldı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Saygı duruşunda bulunulmasıyla birlikte şehit Piyade Sözleşmeli Er Adem AKpınar’ın naaşı tören alanına getirilerek özgeçmişi okundu.

Burada konuşan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç burada yaptığı konuşmada,”Kış mevsimine girmemizle birlikte kış mevsimine rağmen terör örgününün her ne kadar bölgemizden kamplarına çekilse de biz kışta olsa operasyonları durdurmadık.

En son iki ay önce 8 şehidimizin olduğu Derecik bölgesi Samanlı hudut karakolu bölgesinde üzücü bir olay yaşanmıştı. Sıcak takip operasyonu başlattık. Çetin kış şartlarına rağmen operasyonlar halen devam ediyor.  Dualarınıza vesile olsun diye söylüyorum.

Önceki gün operasyon düzenlediğimiz  gittiğimiz el attığımız yer terör örgütünün Harkuk kampının girişi, Harkuk kampından cennet vatanımıza sızmaya çalıştıkları çok önemli noktalardan bir tanesidir. İşte o noktayı tutarken orada şehidimiz onuru ile birçok sızma girişimine karşı koyarak ve bizzat kendisinin mevzisi en önde olduğunu net biliyoruz.

Burada mücadele etti. Yoğun kar, sis ve fırtınaya rağmen. Fakat görevini o noktada tamamladıktan sonra  dönerken arazinin çok sert olmasından dolayı intikal esnasında da çok güçlükler yaşanıyor.

Hava şartlarında bazen operasyonların büyük bir bölümünde kullanma imkanı olmadı. Şehidimiz o çetin şartlarındaki araziden dönerken ayağı kayarak, kayalıklardan düşerken silahının patlaması sonucu şehit oldu. Şehidimizin ailesine başsağlığı diliyoruz. Kahramanımızın mekanı cennet olsun” dedi.

Yapılan duanın ardından şehidimizin naaşı memleketine gönderilmek üzere karayoluyla Van İline uğurlandı.

Bu haber toplam 3380 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim