• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Şehitlerin adı Hakkari'de yaşatılıyor

Şehitlerin adı Hakkari'de yaşatılıyor
Hakkari'de Irak Gara Şehidi Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun adına Ahmed-i Hani İlk ve orta okulunda kütüphane açıldı.

Gara'da Pençe Kartal-2 Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan  Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun için açılan kütüphane törenle hizmete açıldı.  Törene, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Albay Hasan Paçalı,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar,Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür katıldı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,Şehit olan Burak Yüzbaşı'ya rahmet dileyerek, Gara'da şehitlerden iki tanesinin jandarma uzman çavuş olduğunu ve şehit olan Burak Coşkun ile Hakkari Dağ ve Komando da Tugayında beraber çalıştığını söyledi.

Vali Akbıyık,"Anlamlı bir günde kütüphane açıyoruz. '18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. anma yıl dönümü ve aynı zamanda şehitler günümüz hepimize kutlu olsun.

Biz sadece Çanakkale'de değil vakti zamanı geldiğinde Gara'da Hakurk'ta geçmişte de birçok şehitler verdik.

Allah milletimize bir daha kötü günler göstermesi.

Çanakkale'deki gibi  tabi ki vakti zamanı geldiğinde biz devlet olarak millet olarak 7 düvele karşı da Anadolu'nun bütün varlığı ile bütün insanı ile Hakkarilisi ile Karslı ile Edirne'si ile ,kadını ile ,erkeği ile her zaman karşı durup bu vatanı, bu toprağı, bu bayrağı kanımızın son damlasına kadar savunuruz.

 

Biz Çanakkale'de de 7 düvele karşı savaştık. Bugün de birçok yerde Libya'da, Karabağ'da,Kuzey Irak'ta,Suriye'de mücadelemiz devam ediyor.Bu bizim Allah'ın verdiği önemli bir misyonumuz.Mazlum milletllerin ,mazlum insanların nerede zulüm varsa ,kötülük varsa her zaman karşısında bizi bulmuştur.Şehidimize tekrar Allah'ta rahmet diliyorum''dedi.

 Ardından Vali Akbıyık ve berberindekiler İl Emniyet Müdürlüğünde 9 Ağustos 2020 yılında Yüksekova ilçesi Ağaçlı köyü yakınlarında zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Özel Hareket Polisi Osman Gül adına açılan Eğitim ve Brifing salonunun açılışını yaptı. Haber: Feyzullah Taş

 

 

Bu haber toplam 3100 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim