• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Şeker hastalığından korunmak için bunu yemelisiniz!

Şeker hastalığından korunmak için bunu yemelisiniz!
Amazon’ların derinliklerine iniyoruz şimdi. Yaklaşık 40-50 metre yükseklikteki ağacının yapraklarında yetişen Brezilya cevizi (Brezilya fıstığı olarak da bilinir) selenyumun doğal gıdası olarak biliniyor. Bu verimli ağaç 1000 yıl kadar da yaşıyor?

Peki, bu Brezilya cevizinin faydaları neler?

Kanserli hücrelerle savaşır.

Yapılan araştırmalar sonucunda kanserli hücrelerin tedavisinde son zamanlarda yüksek oranda selenyum kullanıldığını göstermektedir. Cornell Üniversitesi ve Arizona Üniversitesi’nde ortak yürütülen bir çalışmada selanyum ile kanserli hastalıklarda %39 ile %63 oranında yendikleri gözlemlenmiştir.

Kalp sağlığını korur

Özellikle sigara kullanan bireylerin kalp krizi geçirme oranlarının fazla olduğu biliniyor. Selenyum ile bunu da önlemek mümkün. Tabii ki sigara içmeye devam ederseniz çok zor. Bununla beraber inme, felç ve kalp krizi gibi hastalıklarında önüne geçiyor.

Tiroid hastalığına iyi gelir

Münih Üniversitesi ve ülkemizde de Ege Üniversitesinde yapılan araştırmalar selenyum mineralinin tiroid hastalarına iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Ege Üniversitesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı uzmanlarının başlattığı ve 2 yıl süren ve Avrupa Tiroit Kongresi’nde de sunumu yapılan araştırmaya göre selenyum takviyesi bu hastalıkların tedavisinde %50 oranında başarı sağlamıştır.

Şeker hastalığını önler


Dr. Çağrı Delilbaşı’nın yönettiği araştırmaya göre, selenyum diyabete bağlı gelişen bozuklukları büyük oranda düzelttiği ortaya çıkmıştır.

Kısırlığın tedavisinde önemli rol oynar

Amerika’da yayınlanan Science bilim dergisinde yazan bilimsel bir makaleye göre selenyumun erkeklerde kısırlığı önlediği ortaya çıkmıştır. Araştırma sonuçlarına göre selenyum, proteini harekete geçirerek sperm hücrelerinin oksitlenmesini engelliyor ve kalitesini artırıyor.

Bağışıklık sistemini korur

Selenyum, vücuda kendisini zararlı bakterilerden ve aynı zamanda kanser hücrelerinden korumada yardımcı olurkn aynı zamanda bağışıklık sistemi için de inanılmaz faydalıdır.

E vitamini açısından zengindir

E vitamini açısından çok güçlü bir kaynak olan bu ceviz başlı başına bir E vitamini deposu. Bu ve yukarıdaki tüm faydalarını deneyimlemek için her gün 5-6 tane yiyebilirsiniz.

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim