• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi DAKA ile ayağa kalkıyor

Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi DAKA ile ayağa kalkıyor
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray arasında “Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Alt Yapı Modernizasyon Projesi”nin imza töreni düzenledi.

Hakkari Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Şemdinli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Muharrem Tekin katıldı.

İmza töreninde bir açıklama yapan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2018 yılı mali destek programı kapsamında Şemdinli ilçesinde yapımım devam eden Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapısı ile ilgili bir sözleşme imzaladıklarını belirtti.

Vali Toprak; “Şemdinli ilçemizde 2012 yılından itibaren Küçük Sanayi Sitesi ve 50 dükkanlık çalışması, inşaat faaliyetlerinin üst yapı çalışmaları devam ediyor. Alt yapının da belli bir kısmı içme suyu ve kanalizasyon gibi tamamlanmış durumdaydı.

Geriye kalan çok küçük bir üst yapı çalışması kaldı. Bunu Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığımız yine kredi desteğini sürdürüyor.

 Fakat DAKA teşkilatımız ile beraber Küçük Sanayi Sitesi’miz valiliğimiz arasında yaptığınız protokol çerçevesinde yüzde 75’ini ajansımız karşılamak üzere alt yapının kalan son rötuşlarını da tamamlıyoruz. Yaklaşık 1,5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz.

Bu vesile ile artırma kısmını da tamamlıyoruz. 250 metrelik ihata duvar tamamlıyoruz. Ve 50 tonluk da bir su deposu koyarak burada vatandaşlarımızın ticaretle uğraşan Küçük Sanayi Sitesindeki esnaf kardeşlerimize en iyi hizmet verebilecekleri ortamı sağlamış bulunuyoruz.

Bu vesile ile öncelikle Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımıza, Yönetim Kuruluna, Genel Sekreterimiz Halil İbrahim’ye özelikle teşekkür ediyorum.

Hakkari ve ilçelerinde gerek sosyal, kültürel gerekse de alt yapı ve üst yapı faaliyetlerine bize çok büyük destekleri oluyor. Hakkari’nin bir yatırım merkezi haline dönüşmesinde gözle görülür şeklinden bize destekleri faydaları oluyor.

Bugünde aynı şekilde 50 esnafımızın çok seri ve donanımı tamamlanmış bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmelerine vesile olacak küçük sanayi sitemizin tamamlanmasına vesile oluyoruz. 2 ay kadar üst yapının da tamamlanıp tamamen hizmete girecek küçük sanayi sitemiz.

Bunun haricinde de yine 25 vatandaşımız, esnafımız müracaatta bulundular. Bu 50 tane olan dükkan sayısını inşallah önümüzdeki dönemde 75 dükkana çıkararak hem istihdam meydan getireceğiz, hem de Şemdinli halkına bir çok alanda sanayi ile ilgili güzel bir hizmet sağlamış olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun’’ Hakkarihabertv.com

daka-1-008.jpgdaka-2-005.jpgdaka-3-005.jpg

 

Bu haber toplam 2058 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim