• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Şemdinli’de Ankara’daki katliam lanetlendi

Şemdinli’de Ankara’daki katliam lanetlendi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile Ankara'da katliam protesto edildi.

Şemdinli ilçe merkezinde toplanan kalabalık KESK binası önünde toplanarak Ankara’daki katliamı kınayan pankartlar taşıdılar. Sık sık barış sloganları atan kalabalık barış elçilerine yönelik katliamı lanetlediler.

 

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen kalabalık, alçakça yapılan saldırının faillerinin bulunmasını istediler.

KESK , DİSK, DBP, HDP, DTK, Doğa severler derneği, esnaf ve sanatkarlar odası Şemdinli ziraat odası ve Şemdinli halkı adına basın açıklamasını okuyan Tahsin Töre, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır dedi.

Töre,”Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek iktidarın savaş politikalarına karşı, “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” diyerek barış talebiyle başlayan yürüyüş sırasında peş peşe iki bomba patlatılmıştır. Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu, katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir.

Bugün Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak “oy avcılığı” yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır.

Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur. 

Tüm bu yaşananlar 7 Haziran seçimleri sonrasında Çözüm sürecinin Akp ve Cumhurbaşkanı tarafından sonlandırılmasıyla başlayan şiddet sürecinin bir sonucudur .Tüm Türkiye halklarının yüreğinin yakan bu vahşi katliam bir kez daha Barış ve Çözüm sürecinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu ortaya çıkarmıştır.Biran önce Onurlu ve kalıcı bir barış için çözüm sürecine acilen dönülmelidir

Bizler Şemdinli de örgütlü olan emek hareketi ve sivil toplum kuruluşları  olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, “İnadına barış” diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Haber Ahmet Kavak

Bu haber toplam 6035 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim