• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Şemdinli’de güzel şeyler oluyor!

Murat Taş

Yavuz Sultan Selim’in 1514 yılında Çaldıran Zaferinden sonra Osmanlı egemenliğine girdiği ve tarih boyunca birçok kavimlere belde olan Şemdinli 4 Ocak 1936 tarihinde Hakkâri tekrar Vilayet olunca Şemdinli de Hakkâri’ye bağlandı.

Şemdinli ilçemiz tabiat güzelliği bakımından Hakkâri ilinin en güzel ilçesidir.

İlçede Sinema veya Tiyatro gösteri merkezleri olmayıp, tek eğlence kaynağı Televizyon ve ara sıra ilçeye gelen tiyatro gruplarıdır.

Kahvehane, bilardo salonu, internet cafe sayısında artış görülmektedir.

Şemdinli ilçemiz sosyal ve sportif faaliyet bakımından yoksun bir ilçemizdir. Gençlerin spor yapacak alanları hemen hemen hiç yoktu, son yıllarda kaymakamlık nezdinde yapılan faaliyetlerle azda olsa sportif faaliyetler yapıldı.

İlçemizdebu sene ilçenin Sportif faaliyetlerine büyük katkılar sağlamak için bir spor kulübü kurulmuştur.

Bu spor kulübü Şemdinli’li gençler tarafından kurulmuş, kulübün ismi Şemdinli Gücü spor.

Kulüp 2018-2019 Hakkâri yerel amatör liginde mücadele etme hakkı kazanmış ve bu kısa süre içinde oynadığı futbolla il ve ilçenin takdirini kazanmıştır.

Yıllardır açılar ceken ilçe bugün açılarını unutturmuş,sportif faaliyetlerle ön plana çıkmıştır.

Adeta spor kulübü ilçenin tek eğlençe kaynaklarından biri olmuş, takımın başarısı Şemdinlili sporseverlerin, taraftarların takıma olan güvenini kazanmış, müsabakalara olan ilgi gün geçtikçe kat be kat artmıştır.

Şemdinli Gücüspor kulübünün kurulmasında büyük emekleri olan Şemdinli kaymakamı Muhammet Fuat Türkman Şemdinlili gençlerin umut kaynağı olmuş.

Kulüp başkanı Mehmet Kasım Çiftçi gençlerin sportif faaliyetlere katılması Şemdinli sporun hak ettiği yere gelmesi için yaptığı fedakârlık spor kulüp başkanlarına örnek olacak bir davranış sergilemiştir.

Kulübün genç teknik sorumlusu Ümit Çiftçi takımın başarısı için canla başla çalışması ve takımını en iyi şekilde motive etmesi gençlere öğreticiden öteye abilik yapması,Şemdinli gençlerin ve sporun emin ellerde olduğunun kanıtıdır.

Hayırsever iş adamı Metin Özel yardıma muhtaç ailelere yardım etmesi, öğrencilere her sene burs veren biri olarak tanınan genç iş adamlarımızdan biri şimdide Şemdinli’deki gençlere sportif faaliyet bakımından destekte bulunuyor.

İş adamı özel yaptığı desteklerle ilçe ve bölgede sevilmesinin bir kişiliğe sahip bunun yanında örnek bir kişilikte sergilemiştir.

Genç işadamının yaptığı hizmet ve desteklerden dolayı Hakkâri spor camiası olarak kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.

Hakkâri ve ilçelerinden gelip Şemdinli deplasmanına giden tüm takımlarımıza kucak açan, onları en güzel şekilde misafir edip gerçek misafirperverliğini gösteren Şemdinli Belediye Başkan yardımcısı Veysi Göz ’ün göstermiş olduğu misafirperverlik ve gençleri sahiplenmesi takdire şayandır.

Şemdinli ilçemize giden takımlarımızı en iyi şekilde,ağırlayan ve onları bağrına basan, başta Şemdinli kaymakamımıza, Şemdinli Gücüspor kulübü yönetimi teknik heyet ve sporcularına Şemdinlili iş adamlarına ve halkına şükranlarımızı sonuyoruz.

Şemdinli artık bir spor kenti olmaya aday bir ilçemizdir.

Şemdinlispor gelecek yıllarda ismini ilimiz ve ülkemizin tarihine en güzel şekilde yazacağına inançımız tamdır.

Şemdinli Gücüspor ile Hakkâri Belediyespor müsabakasında sakatlanan Şemdinlili futbolcu Davut Sönmez kardeşimize açil şifalar dileriz. İnşallah yakın zamanda aramızda görmekten ve futbol sahalara dönmesi dileğiyle.

 

detay-003.jpg

Bu yazı toplam 4525 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim