• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Şemdinli'de kayak heyecanı

Şemdinli'de kayak heyecanı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Güzelkonak köyünde 5 yıl önce yapılan kayak tesisi, çözüm süreciyle birlikte büyük ilgi görüyor.

İlçe merkezinden 30 kilometre uzaklıkta bulunan Şemdinli-Yüksekova karayolu üzerindeki Güzelkonak Kayak Tesisleri’nde, sezon açılışı yapıldı. Sezon açılışına Kaymakam Adem Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Osman Gök, Hakkari eski Milletvekili Hakkı Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir açıklama yapan Kaymakam Adam Ünal, şu an bulundukları bölgedeki Güzelkonak Karakolu’na geçen sene 3 defa saldırı olduğunu hatırlatarak, “Çözüm süreciyle birlikte şu anda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüzle birlikte buradaki vatandaşlarımız kayak yapmanın keyfini çıkarmaya başladılar. Kurşunlar yerine insanlar artık buralarda kayak yapıyor” diye konuştu.

Hakkari eski Milletvekili Hakkı Töre ise, çözüm sürecine değinerek, “Daha önceleri kurulan bu tesisten maalesef terörden dolayı faydalanamadık. Fakat şimdi yetkililerin çabalarıyla bu tesisten herkes en güzel bir şekilde istifade etmektedir” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Faysal Bilmece de, Güzelkonak Kayak Tesisi’nin yaklaşık 5 yıldır faaliyette olduğunu hatırlatarak, “Gün geçtikçe kayağa talep artmaktadır. Şu an 80 eğitimli öğrencimiz var. Vatandaşlarda bu kayak merkezine oldukça meraklı olup 100’e yakın vatandaşta bu tesislerden faydalanmaktadır. İnşallah gün geçtikçe bu tesisimizi büyüteceğiz. İnşallah buraya bir kayak evi ve bir teleferik kurarız” şeklinde konuştu.

Süheyla Geylani (27) ise kayak tesisine ilk defa geldiğini belirterek, “Burada çok mutluyum. Şemdinli’ye yapılan en güzel hizmetlerden birisidir. Burası Uludağ’a bin çeker. Uludağ’a giden bence buraya gelsin” dedi. Kaymakam ve beraberindekiler daha sonra Korgan köyünde bir eve misafir oldular. Burada yemek yiyen Kaymakam Ünal ve beraberindekiler daha sonra ilçe merkezine döndüler. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

kayak-heyecani-semdinli-1.jpg


 

 

Bu haber toplam 5568 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim