• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Şemdinli’de resmi Nevruz

Şemdinli’de resmi Nevruz
Şemdinli İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Nevruz büyük bir coşku ile kutlandı. Polis, asker, kaymakam halkın içine dalarak kol kola girip halay çektiler.

Haber: Avdi Tekin

semdinli-fotogaleri.jpg

Kutlama sabah saatlerinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde büyük bir coşkuyla başladı. Kutlamaya Şemdinli İlçe Kaymakamı Mesut Gençtürk, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşması yapan Kaymakam Mesut Gençtürk, "Bayramlarımız karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün bütün bir ulusça bir arada, kardeşçe barış içinde yaşama arzusunun dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir. Nevruz bütün bu güzel duygular yanında, yeni ve umut dolu günleri baharı bolluk ve bereketi müjdeleyen bir bayram şenlik günüdür" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kaymakamı Mesut Gençtürk, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Erhan Dikmen birlikte Nevruz ateşini yaktılar. Yakılan ateşin üzerinde Kaymakam Gençtürk, gençler ve vatandaşı atladı. Öğrencilerin hazırladığı çuval ve yumurta yarışmaları yapıldı.

Yapılan yarışmada birinci gelen öğrencilere Kaymakam Gençtürk tarafından ödüller verildi. Ödüller dağıtıldıktan sonra öğrencilerin hazırladığı koro eşliğinde şarkılar seslendirildikten sonra folklor gösterisi yapıldı, yerel sanatçılar Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Seslendirilen Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun kuyruklar oluşturularak halaylar çekildi. Kutlamaya katılan misafirlere ekmek arası döner ve ayran ikram edildi. İkramda özellikle çocuklar ekmek ve ayran alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştı. Tam bir izdihamı andıran çocuklar, okulun demir korkuluklarına asıldılar. Kutlamada geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu haber toplam 3662 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim