• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

ŞEMDİNLİ’DE YAS!

Hakan Taş

Şemdinli ilçemiz çok acılar yaşadı. Terör olaylarıyla çok anıldı, defalarca yoktan var oldu. Silah sesleriyle büyüdü oradaki çocuklar. Ormanlar ve o muhteşem doğa bile katledildi orada. Kuşlar göçmen oldu kaçtı. Balı ile meşhur ilçede bala bile kan ve öfke karıştı. Şemdinli olayları bakanlar kurulunun gündemini uzun süre meşgul etti.

Derken;  değişime uğradı, ilçe yenilendi. Hizmet yarışı başladı. Ak Parti yerel ve genel seçimlerde   başarı sergiledi. Derecik’ten vekil seçildi.  (Milletvekili başarılı mı, başarısız mı o ayrı bir mesele)?

Asıl konuya geçmek istiyorum. Derecik ilçesine bağlı Gelişen köyünde Toklu Mezrası’na giderken servis minibüsünün takla atıp uçurumdan yuvarlanması sonucu üç kardeş hayatını kaybetti. Sümeyye 12, Zilan 14, Agit 15 yaşındaydı. Tekin kardeşler her gün okula elele gidiyorlardı. Ölüme de yine el ele gittiler. Onlarla aynı kazada yaralanan ve yoğun bakıma alınan Elif’de yaşam mücadelesini kaybetti. Yani eğitim şehitlerimiz 4’e yükseldi.

Onlar yuvarlanırken çığlıkları Sümbül dağında his edildi. Sadece onların anne ve babası değil tüm anne ve babaların yüreğine ateş düştü. O kahrolası dağlara onların defter ve kitapları yayıldı. Kan izleri kocaman kaya parçalarına yapıştı. Tıpkı Şırnak Roboski katliamı gibi tüm ilçe olay yerine akın etti. Cehennemden bir gün gibiydi. O küçük bedenler  omuzlarda taşındı.

hakan-tas-006.jpgHiçbiri ağlamıyordu, sessiz uykudaydılar. Ama herkesi ağlatmayı başardılar. Acı haber tüm Türkiye’ye yayıldı. Öğrenciler derste gözyaşı döktüler. O kahrolası dağlar alışıktı ve tanıktı bir çok ölüme. Ama bu 4 kardeş öyle bir acı bıraktı ki oradan geçen herkesi ömür boyu ağlatmaya yetecek kadar.

Bu dört gencimizin acısı dinmeden ilçede herkes tarafından tanınan, bilinen, sevilen büyük alimlerden, Molla Mustafa’nın oğlu Mustafa Çelik 62 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mustafa Hocamızı herkes iyi tanır. Cemiyet, cemaat değil, gerçek Kuran’ın kurallarıyla, Türk Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatıyla binlerce gencimizi eğitti. Onun öğrencileri şuan imam, müezzin, din hocası ve farklı görevlerde topluma ve insanlığa faydalı hizmetler sunmaktalar.

Mustafa Çelik, Derecik’teki eğitim şehitleri için şu duygulara yer vermişlerdi;

semdinlideki_kazada_yasamini_yitirenlerin_sayisi_4_e_yukseldi_h37455_93941-(1)-001.png

ŞEMZİNAN

Tarih 27 Eylül iki bin on dokuzunda

Derecik okul dönüşü köy yolunda

Bir dehşet ki vuku buldu anında

Dört fidan gitti trafik kazasında...

 

Agit, Sümeyye ve üçüncü kardeş Zilan,

Uyan artık gaflet deryasında ey insan

Ölüm geliyor işte birhaber nagehan

Bu herkes için ders olmalı Şemzinan…

 

Ölümdür önüne geçilmez ilahi emir,

İbret almayanların yürekleri ki demir

Bu olaylar herkesin başına gelebilir

Ölüye saygısı olmalı insanın Allah bilir…

 

Bir yandan anne babalarından feryatlar

Vicdan sahibi her insanın gönlünü yakar

Nedir bu gürültü mısrakla çalınan sazlar

Kulaklar duymuyor, hepsi mi sağırlar…

 

Ey can kardeşler Agit, Sümeyye ve Zilan,

Çok değişti, değiştirildi irfanıyla Şemzinan

Deruniden yara almasaydı vicdanlı insan

Gönüllerimiz hiç olur muydu birer kabristan…

Mustafa Çelik, 28 Eylül günü bu şiiri sosyal medya hesabından paylaştı. Taziye için istanbul’dan Şemdinli ilçesine gitti. Bu kazanın etkisinde çok kalmıştı, ailenin acısını hafifletmek ve destek olmak için aileyi yalnız bırakmadı. 29 Eylül günü ilçedeki kızının evinde kaldı.

Gece geç saatlere kadar ev ve mahalle sakinleriyle sohbet ederek çay içtiler. Sabah namazına uyandı, namazını kıldı ve dua etti. Sonra kızına; “Ben biraz daha uzanayım kahvaltıya seslenirsiniz” dedi ve besmele çekerek yastığa başını koydu.

Azrail onu başını koyduğu yastıktan uyandırmadı ve öylesine çok güzel bir ölüm nasip etti. Kızı kahvaltı hazırladı, babasına yaklaştı, hafif omuzuna dokunarak; “Babacığım kahvaltı hazır” diye seslendi. Babası ruhuna birkaç dakika önce teslim etmişti ve kızını duymuyordu.

Panik yaptı ve haklıydı. O nur yüzüyle, iman dolu görünüşüyle çok sevdiği Şemzinan’da ve kızının evinde Hakka yürüdü. Ani ölümü herkesi derinden yaraladı. Kazada ölen 4 çocuğa o kadar üzülmüştü ki, onları yalnız bırakmadı ve onlarla buluşmaya gitti.

Şemdinli ilçemiz hem eğitim şehitlerimiz hem de Mustafa Çelik hocamızın kaybından ötürü yas dolu günler yaşıyor. Çelik ailesi şu saatlerde taziyeleri kabul ediyor.

Mustafa Çelik için ne yazsak azdır. O hep örnek alınan, alkışlanan, sohbeti ve düşünceleriyle insanlara yol gösterici iyi bir alimdi. Rahmetli babası da öyleydi.

Başın sağolsun Şemdinli…

Bu yazı toplam 5376 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim