• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Sendemi Gittin Hurşit Abi…

Murat Taş

Hakkâri futbolunun efsaneleşmiş kalecisi ve futbolcusu Hurşit koyun hakkın rahmetine kavuştu.

14.03.1961 yılında Hakkâri’de doğan Hurşit ilk orta ve Liseyi Hakkâri’de okudu. Genç yaşında futbolla tanıştı. Hakkâri sporun farklı takımlarında kalecilik yaptı. Hakkâri Köy Hizmetleri’nde mevsimlik işçi olarak çalıştı. 1998 yılında Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğünde kadroya geçti.

Hakkâri ve Hakkâri futbolunu çok seviyordu. Fanatik bir Galatasaray taraftarıydı. Bir dönem Hakkâri Haber TV de köşe yazarlığı yapan Hurşit Koyun Hakkâri sporu ve Galatasaray’ı onun kadar kimse iyi yorumlayamıyordu. Çok iyi bir baba idi, Hakkâri’nin sevilen simalarından biri idi. Beyin kanamasından dolayı Hakkâri Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Hurşit Koyun evli ve 6 çocuk babasıydı.

Bizlerde futbolumuza büyük emekleri olan rahmetli Hurşit Koyun abimizi onu çok seven beraber arkadaş ve futbol oynayan dostlarına surduk. Hurşit abimize Allah’tan rahmet diler, kederli ailesine baş sağlığı dilerim. Mekânın Cennet olsun.

Bülent Çallı (Eski profesyonel futbolcu ve arkadaşı)Hurşit kardeşimle yaklaşık 20 yıl beraber hem futbol oynadım hem de arkadaşlık yaptım. Kalbi ve yüreği temiz bir kardeşimdi. Kendisi bir müddet kalecilik yaptı. Sonrada kaleciliği bırakıp santrafor ve orta saha mevkiinde futbola devam etti. Çok esprili cana yakın hoş sohbetli, kendini çevresine ve topluma sevdiren bir kardeşimdi. Allah mekânını cennet eylesin ailesinin başı sağ olsun. Allah ailesine sabırlar versin. Daha çok erkendi kardeşim Allah seni cennetiyle mükâfatlandırsın.

Sabahattin Baş (iş adamı) Bugün sabah uyandım, moralim çok bozuktu, dün akşam Galatasaray kendi evinde Fenerbahçe’ye yenildiğinden dolayı. Öğlene doğru derler ya kötü haber tez duyulur. Çok değer verdiğim, abimiz, dostumuz ayrıca fanatik bir Galatasaraylı Hurşit Koyun abimizin ölüm haberini aldım.

İnanınki ölüm haberini aldığımda inanamadım şaka sandım meğerse doğruymuş. Hurşit abiyi burada anlatsam sayfalar yetmez. Kendisi çok iyi bir dost iyi bir futbolcu ve futbol severdi. Hurşit abi Hakkâri futbolunda efsaneleşmiş biri idi. Ayrıca Hakkâri’de sevilen bir ailenin ferdi idi. Hakkâri’deki Siirtliler olarak büyük bir abimizi dostumuzu kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun, ailesinin başı sağ olsun. Uğurlar olsun Uğur’un babası Hurşit.

Zeki Noyan (Spor Adamı çözüm merkezi sorumlusu)Hurşit Koyun lise yıllarımızda bizden Bir üst sınıfta okuyordu. Bir yıl sınıfta kalınca bizim sınıf arkadaşımız oldu.  Liseyi beraber bitirdik. Uzun yıllar amatör sporda aynı takımda beraber oynadık. O sporumuzun neşe kaynağı idi. 

Onun kalbi temiz ama biraz çabuk sinirlenen biri olduğunu bildiğimiz için zaman zaman senaryolar düzenleyerek ona takılır kızdırırdık. Hurşit bizim hem abimiz hem de neşemizdi.  Yüzlerce anılarımız var Onunla. Bugün biz tüm arkadaşları sevenleri olarak, kısacası Hakkâri çok iyi bir dostunu kaybetti. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Mekânı cennet olsun inşallah. Hepimizin başı sağ olsun. Kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır dilerim.

Aysal Erdoğan (Eski profesyonel futbolcu ve arkadaşı) Hurşit kardeşimizi anlamak için bizim 80 ile 90 lı yıllara gitmemiz lazım. O bir ekoldü esprileri ve Galatasaray sevgisi kimsede yoktu. Onu anlatmak saatler günler yetmez, içim çok buruk bir o kalmıştı, Hakkâri’de Hurşit aramızdan ayrılıp gitti. Eski arkadaşımız ve dostum artık yok. Mekânı cennet olsun inşallah asla unutulmaz biri.

Şahin Arslan (Eski profesyonel futbolcu ve arkadaşı)Hurşit abi ile güzel günler geçirdik beraber top oynadık. Efendi, zararsız bir kişiliği vardı. Neşeli ve o kadarda cana yakın biri idi fanatik bir Galatasaray taraftarıydı. Galatasaray yenilince ona hep takılırdık. Hurşit abimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çok büyük bir üzüntü içindeyiz Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum.

Namık Yüzen (Arkadaşı) Hurşit Koyun, abimizin ölümüne hala inanamıyorum. O Hakkari’de efsaneleşmiş biri, inanın duygularıma hakim olamıyorum. Hurşit abi ile o kadar güzel günlerimiz oldu ki buradan anlatsam ne sayfalar yeter nede kalemler. O harika biri idi. Fenerbahçe, Galatasaray maçlarını oturur saatlerce analiz eder, tartışırdık. Hurşit abi bizim canımız, ciğerimizdi. Mekânı cennet olsun. Ailesinin ve Hakkâri’nin başı sağ olsun.

Mahmut Aşkan (Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ASKF Başkanı) Hey gidi dünya sendemi bizi bıraktın be Hurşit abi, içim yanıyor. Seni nasıl anlatayım sayfalar mı yeter. Hurşit Koyun benim hem dostum hem de futbolcu arkadaşımdı. Kendisi ile çok güzel günlerimiz ve maçlarımız oldu. Galatasaray ne zaman yenilse hep ona takılırdım, onu kızdırırdım. Onun gibi bir dostum ve arkadaşım olduğu için çok şanslıyım. Yüce Allah mekânını cennet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun.

İsa Aşkan (Eski profesyonel futbolcu ve arkadaşı) Hurşit Koyun Hakkâri futbolunun mihenk taşlarından biri çocuklu ve futbolcu arkadaşımızdı. İyi bir kaleci idi. Cana yakın sohbeti seven arkadaşına değer veren gerçek bir dosttu. Onun Hakkâri çok büyük bir evladını kaybetti. Çok özgünüm kelimeler boğazımda düğümleniyor. Her şeye çare var, ama maalesef ölüme çare yok. Hakkâri ve hepimizin başı sağ olsun mekânın cennet olsun. Güle güle Hurşit kardeş.

Sabri Baş ( Arkadaşı) Hurşit abi Hakkâri için büyük bir değerdi. Futbolu ve Galatasaray’ı onunla tanıdık gerçek bir Galatasaray taraftarıydı. Onun kalecilik yaptığı dönemde futbolu sevmeye başladık. Onun maçlarını hiç kaçırmazdık. Mekânı cennet olsun.

Necmi Güldal (Hakkâri Futbol İl Temsilcisi) Bugün öğlen saatlerinde aldığımız haberle tüm spor camiası olarak büyük bir hüzün yaşadık, çünkü vefat eden Hakkâri futbolumuzun en renkli simalarından eski kaleci Hurşit abimizdi. Yılarca Hakkâri futboluna emek veren kaleci Hurşit abimiz iyi bir futbolcu olmasının yani sıra beyefendiliği saygınlığı ve örnek kişiliği ile bizlere hep örnek oldu.

Yılarca aynı mahallede komşu olarak yaşadığımız Hurşit abimiz futboldan hiç kopmadı her karşılaştığımızda amatör ligimizi birlikte analiz ederdik her hafta maçları izler değerlendirir nasihatlerde bulunur tecrübesini aktarırdı bizlere. Kendisine Allahtan rahmet spor camiamıza baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. Onu ve futbolumuza emek verip aramızdan göç eden hiç bir büyüğümüzü unutmayacağız. Hepsinin mekanları cennet olsun.

61b6415d-d1a8-4871-9968-784a62864b70.jpgad8d40c6-231f-476c-8ddd-295f233ac88b.jpgb8033b99-c6d4-4ff5-9698-e94403b47977.jpg

 

Bu yazı toplam 4541 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim