• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

SENİN ŞEHRİN SENİN TAKIMIN

SENİN ŞEHRİN SENİN TAKIMIN
Hakkarigücü Spor Kulübü Takım Kaptanı Barış Beyter/Yazdı.

Değerli arkadaşlar, saygıdeğer Hakkari halkı, kıymetli spor severler sözlerime başlamadan önce sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, bu paylaşımımda Hakkari futbolunun sesine vesile olmasını temenni ediyorum. Hepiniz için tabi merak konusu belki de.

Bu fotoğraf bize neyi anlatıyor acaba? Değerli arkadaşlar yukarıda gördüğünüz fotoğraflar aslında çok şey anlatıyor. Dilerseniz birkaç başlık altında sıralamak istiyorum.

Öncelikle yerel amatör ligimizin 2019-2020 sezonun başlamadan önce beş arkadaşımızın fikriyle bir oluşuma adım atan ve kadrosunda özellikle gençlere yer veren, gençleşmenin öneminin arttığı hele ki bu dönemde, gençlere aynı zamanda rol model olan oyuncuları da kadroda bulundurarak değerli Hakkarigücü Spor kulübümüzün Başkanı ve Yöneticilerinin de bu ortak fikirlerimize destek vererek bu zorlu mücadelede tarihe tanıklık etmiştir.

Evet bildiğiniz üzere 2020 mart ayında başlayan covid 19 salgınından ötürü bütün dünyada hayat durmuş ve uzun bir süre futbola ara verilmiştir. Ta ki gelen bu zaman zarfına kadar. Lig boyunca istikrarını bozmadan, durmadan, yorulmadan, inancını asla yitirmeden, bıkmadan usanmadan son derece istekli ve azimli bir şekilde hedefe yürüyen, başarı odaklı çalışan takım olmayı ve en önemlisi çok güzel bir aile ortamı amaçlayan bir kulüp olmayı başararak 2019-2020 sezonunun liglerin de tescil edilmesiyle beraber yerel amatör ligimize neredeyse ambargo koyan aynı zamanda daha önce oynadığı BAL ligi kadrosunu hemen hemen bozmayan HAKKARİ GENÇLİK ve SPORTİF FAALİYETLER kulübünün 1 puan önünde bitirerek HAKKARİGÜCÜ SPOR KULÜBÜ olarak tarihi bir şampiyonluğa imza atmıştır.

Peki bunun bir getirisi oldu mu derseniz? Tabiki de HAYIR? Hani bizde başarı gelmeden birşey gelmez diye bi tabir vardır ne yazık ki bu da onlardan bitanesi!! Tamamen kulübün imkanlarıyla ve hatta hatta kulübün Kadın Futbol Takımının bütçesinden harcayarak malzemesinden tutun yeme içmesine kadar desteğini esirgememiştir. Şimdi diyenler olur ; erkek futbol takımı da sonuçta bu kulübün mensubu neden destek vermesin.

Ya destek destek versin de. Asıl konuya gelecem şimdi değerli spor severler ; SİZLER NEREDESİNİZ SİZLER?? Başarı istediniz başarı getirdik. Bunca emeğin karşılığı bunca çabanın karşılığı bu mu gerçekten? Nedir bu SESSİZLİK? Bu DUYARSIZLIK? Hani şampiyon olan takıma ancak ben destek veririm diyenler Ne oldu ya da Ne değişti? Bu başarı değil midir? Başarmak size neyi ifade ediyor? Bu öyle bir başarıdır ki sezon boyunca yapmadıkları kalmayan, her türlü kirli tezgahları yapan, vermedik cezalar veren, proveke eden tüm uğraşlara oyunlara rağmen ŞAMPİYON olmuştur kimse kusura bakmasın.

 Amacımız bu zamana kadar süre gelen Hakkari de kalıplaşmış futbol düzenini değiştirmek, artık yeni yüzlerin, kendini kanıtlamış genç yeteneklerin keşfedilmesi için farkındalık yaratmak, geliştirmek için yola çıktık. Bunları geçtim bir de inanılması güç bir şekilde Hakkari 'nin spor camiasında dolaşan buna komik mi desem ilginç mi desem çekememezlik mi desem bilmiyorum? Sizler bir tanım getirin lütfen.

Sürekli böyle dönüp dolaşan şey siz HAKKARİGÜCÜ SPOR KULÜBÜNÜN zaten Kadın Futbol Takımı var. Neden Erkeklere bulaştınız gibi kabul edilemeyecek söylemlerde bulunuyorlar. Yani böyle bir şey olabilir mi? Bilmiyorum gerçekten de trajikomik bir olay enteresan.

Bu başarıyı böyle lekeleyemez siniz efendim!! Bir ilde hem erkek hemde kadın futbolun yukarılarda olması basit bir olay değildir. Herkes bunu başaramaz. Türkiye de bunu başaran sayılı kulüpler arasına adını yazmıştır herkese hatırlatırım.

Açık konuşmak gerekirse bunları söyleyen Hakkari Spor camiasının önde gelenleri ve yönetenleri malesef. Şimdi soruyorum bu düşüncede olan ve bildiğini sanan yönetici ve teknik adamlara bu şekilde mi gelişeceğiz? Bu şekilde mi birbirimize destek vereceğiz? Pardon ama destek olacağınıza köstek oluyorsunuz!! 

spor-1-001.jpeg

Sizin ne yapacaksınız dediğiniz erkek futbol takımı şu anda Hakkâri’yi Yüksekova Belediye Spor kulübüyle beraber BAL ligini temsil ediyor bunun altını dikkatle çizmek istiyorum. Ve maalesef ki böyle düşüncelerin altına sığınan Hakkâri’nin geleceğine dair olan yolda engeller koyan, ileriye dönük değil de sürekli yerinde sayan geriye doğru giden ve bunu başarı olarak gören zihniyetin arkasında ben sebepler ararım.

Bunu anlatıyorum çünkü örneğini geçmiş yıllarda yaşadık bunu. 2016 yılında BAL liginde mücadele ettiğimizde neler olduğunu nasıl bittiğini herkes şahit olmuştur. Bu art niyetli insanların kulübümüzün mevcut durumundan istifade etmek isteyen şuursuz fırsatçıları kınıyorum. Sizlere gelince sponsorlar var, oradan buradan maddi destek var da söz konusu HAKKARİGÜCÜ SPOR olunca neden yok?? Neden bu yollar her taraftan bizim için kapanıyor??

Bakın çok açık söylüyorum bu kulübün ; bu zihniyette olan bu düşüncede olan sürüngenlere ihtiyacı yoktur. Bu yönetici olur, futbolcu olur, teknik adamlar olur hiç fark etmez!! İşte tüm bu olanlardan dolayı iyi ki HAKKARİGÜCÜ SPOR KULÜBÜ vardır diyoruz ve var olmaya elimizden geldiğince devam edeceğimiz daha önce de yaptığımız fedakarlıklar gibi. Lütfen kusura bakmayın arkadaşlar çok doluyum gerçekten de kabullenemiyorum. Hep sustum, tamam dedim. Şampiyon olduk tek bir paylaşım dahi yapmadım.

spor-2-001.jpeg

Sevincimi paylaşmam gerekirken herkes biliyor ki yapmadım. Ama bu olanlara göz yummak olmaz olmamalı. Bıçak kemiğe dayandı artık. Bu takım sahipsiz kalmamalı. Hakkari bunu hak etmiyor. Hiç bir milletvekili, sivil toplum kuruluşları, Dernekler, İl spor müdürlükleri, Türkiye'nin önde gelen Hakkarili iş adamlarımız, dağ altın madeni yönetimi NEREDESİNİZ? Bu takım BAL liginde mücadele edecek nerdeyse ligin başlamasına 1 ay kaldı ve henüz olumlu hiçbir adım atılmamıştır. Bu konuda adımlar atmasını ve en kısa zamanda bir çözüme kavuşturulması için istişare edilmesini rica ediyoruz.

 Aynı zamanda bu takıma sahip çıkılacağını söyleyen siyasilerin vaatlerine ne oldu ya da ne değişti? Sizlerin bu sessizliği bizlere derinden üzüntü ve karamsarlık veriyor. Hakkarili insanlarımızın da takımına sahip çıkması gerektiğini, hala bu takıma destek olmanız konusunda ümidimizi koruyoruz. Hakkari şehrinin, Hakkari halkının da takımına sahip çıkmasından bahsediyorum. Ama malesef şuana kadar böyle bir şey yok. İnşallah kalan bu kısa zamanda desteklerinizi görürüz diye ümid ediyorum. Bu takım Hakkari şehrinin takımı.

 Bu takım yarın 3.lige çıkarsa profesyonel takımların gelmesiyle ya da ilerleyen zamanlarda Süper lige çıkarsa, buraya Fenerbahçe'yi, Galatasaray 'ı getirirse kötü mü olur? Hakkari sporun maçları ulusal tv de verilirse kötü mü olur? Bu şehir bunu hak eden bir şehir. Ama maalesef ki bir sahipsizlik var. Bu takıma da yazık olacak. Bu takım sizlerin de takımı. Biz futbolcular bugün varız yarın yokuz.

Ama bu takım sonuçta Allah nasip ederse hep olacaktır. Hep iyi yerde olmayı hak eden bir takım. Velhasıl değerli Hakkari halkı, değerli iş   adamlarımız ; bu şehrin ekmeğini, suyunu, havasını soluyor sanız takımınıza da desteklerinizi vermeniz gerekmiyor mu? Bizler takımımıza maddi destek verilmesini, sponsor olunmasını istiyoruz.

LÜTFEN ÖNEMSEYİNİZ!!! Herhangi bir başarıda da en önde fotoğraf çekilme yarışına giren Vekiller, iş adamları herkes unutur. AMA BU ŞEHİR UNUTMAZ!!! Herkes üzerine düşeni yapsın lütfen. Bizler bu takıma trilyonlar akıtılsın istemiyoruz. Gerçekten samimi bir şekilde çıkar beklemek sizin kadim şehrimizin futbol takımına sahip çıkmanızdır.

 Bir diğer ilimizin takımı Yüksekova Belediye Spor kulübü takımımıza da sahip çıkılması gerekir. Eminim onların da bizden pek farkı yoktur. Sonuçta iki takım da şehrimizin takımı. Birbirimize destek çıkmak zorundayız ama samimice. Birlik olup profesyonellik yolunda adımlar atmalıyız. Evet biz Hakkarigücü Spor Kulübü olarak sizleri yanımızda görmek ve daha güçlü bir şekilde Hakkarimizi ayakta tutmamız ve Hakkari de tek sevdamız olan futbolun seyirci kalmamanızdır. Bu takım yarın çıkar ve iyi sonuçlar elde edemeyip düşerse de hepinizin sorumluluğudur.

Bu takıma sahip çıkamayanlar bu duruma getirenler utansınlar. Herkes böyle bilsin. Sözlerimi toparlayacak olursak ben elimden geldiğince herkesi ilgilendiren bu konuyu olumlu olumsuz ifade etmek, bu gerçeklerin herkes tarafından bilinmesini sağlamak ve en önemlisi uyuyan " TÜM HAKKARİYİ UYANDIRMAK" sesimi olabildiğince duyurmak. Beni eleştirenler olur nefret edenler olur sevmeyen çıkar tepki gösterenler olur olsun yine de saygı duyarım.

Ümit ediyorum ki olumlu gelişmeler olur. Ben son olarak Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu'na seslenmek istiyorum. Umuyorum ki sesimiz sizlere kadar ulaşır Sayın Bakanım. Lütfen sizlerden destek bekliyoruz ve desteklerinizi de esirgemeyeceğinizden hiç kuşkumuz yoktur. En kısa zamanda makamınızda ağırlamaktan onur duyarız. Hepinizin fikir, düşünce ve duygularınızı her zaman bekler, herkese saygılarımı sunarım. Kalın sağlıcakla...

BARIŞ BEYTER      

Hakkarigücü Spor Kulübü

Takım Kaptanı

 

Bu haber toplam 2108 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Vali Çelik Zap spor'u tebrik etti26 Şubat 2024 Pazartesi 09:04
  • Alkışlar ASKF ve Halk Eğitimi Merkezine26 Şubat 2024 Pazartesi 08:30
  • Yüksekova kadın takımı rakip tanımıyor25 Şubat 2024 Pazar 10:30
  • Sümbül engelliler Playoff ilk elemeyi geçti25 Şubat 2024 Pazar 10:01
  • Yüksekova belediyesi kadın futbol takımı maçına davet23 Şubat 2024 Cuma 11:18
  • Biz Büyük Bir Aileyiz…22 Şubat 2024 Perşembe 09:14
  • Vali Çelik "Dereceye giren sporcuları kutladı"19 Şubat 2024 Pazartesi 09:47
  • Grubun Kaderi Zapsporun Elinde.19 Şubat 2024 Pazartesi 08:41
  • Hakkarigücü-3- Antalyaspor-118 Şubat 2024 Pazar 10:31
  • Yüksekovalılardan kayak merkezi talebi17 Şubat 2024 Cumartesi 17:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim