• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

SGK hizmetlerinde memnuniyet arttı'

SGK hizmetlerinde memnuniyet arttı'
İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Göktaş, vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumundan aldığı hizmetten duyduğu memnuniyetin arttığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yazılı açıklama yapan Göktaş, Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak,

vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 2009 yılından beri her yıl tüm yurtta 16 Mayıs’ı içine alan haftanın SGK Haftası olarak kutlandığını kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi veren Göktaş, son dönemde yapılan reformları şöyle sıraladı:

"- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 07.02.2017 günü yaptığı çağrı üzerine başlatılan “Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında, gazilerimizden emeklilerimize, tıbbi malzeme kullanan vatandaşlardan işverenlere kadar saha ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Bu kapsamda sadece İstanbul ilimizde; emekli, asgari ücretli, beyaz yakalı, tıbbi malzeme kullanan ile engellilerimiz ve şehit/gazi aileleri olmak üzere toplam 1.021 aileye ev ziyareti-

Büyük sanayici, KOBİ ve küçük esnaf olmak üzere 852 işyeri ziyareti olmak üzere toplam 1.873 ziyaret gerçekleştirdik. Bu faaliyetler sonucu yaklaşık 325 bin kişinin çalışma hayatına ve artı istihdama katılımını sağlandı.

- Genel Sağlık Sigortası Sisteminde reform yapılarak tek kademe uygulaması ve prim oranının düşürülmesi sağlandı
- Lise ve üniversite mezunlarına ilave 2 yıl sağlık hizmeti sağlandı.
- İşverenlerimize 5 puanlık indirim, ilave istihdama asgari ücret desteği sağlandı
- İşverenlerimize prim erteleme imkanı sağlandı
- Teşviklerden yararlanmaya yönelik yeni düzenleme yapıldı
- Emekliye promosyon imkanı sağlandı

- Tüm memur emeklilerinin 30 yıl üstü hizmet sürelerine ikramiye ödenmesi sağlandı
- Kayıt dışı istihdam ile mücadelemiz kararlılıkla devam etti. Kayıt dışı istihdamla mücadelede yapılan çalışmalar ile Türkiye önemli bir mesafe kat etmiştir. 2002 yılında yüzde 52’ler seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam oranı yapılan çalışmalar neticesinde bugün 34’lere kadar düşürülmüştür. Bugün Türkiye’de 2017 yılı Ocak ayı verilerine göre, kayıt dışı istihdamın, yani sigortasız çalışanların oranı yüzde 32,48 ye düşmüştür.

- Köy ve mahalle muhtarlarının primleri devlet tarafından ödenmeye başlandı
- 4/k Kapsamındaki (Bağ-Kur) beş puanlık indirim teşviki getirildi
- Esnaf Ahilik sandığı kurulmasına yönelik düzenleme yapıldı
- Terör ve afet nedenleriyle işverenlerin yükümlülüklerin ertelenmesi sağlandı"
Göktaş, yapılan tüm çalışmalar sonrası vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumundan aldığı hizmetten duyduğu memnuniyetin arttığını kaydetti.

Göktaş, bir uyarıda bulunarak, Sosyal Güvenlik Kurumuna 6736 borç yapılandırılması için başvurup ilk taksiti ödememiş olan borçlu işverenler için son gün 31 Mayıs borç yapılandırması yapan vatandaşların borçlarının ilk taksitini bu tarihe kadar ödemesi gerektiğini kaydetti. İHA

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim