• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Silahlar gömülsün

Hakan Taş

Çözüm’de yol haritası Eylül ayında açıklanıyor ve herkesin tek dileği silahların gömülmesidir. Türkiye barış sürecine girdi. Barış dedikleri şey kapıyı aralayıp uzaktan bakınıp tekrar kayboldu. Nasıl bir şey olduğunu bizde merak ettik ama sanırım artık barış ile karşılaşma ve tanışma vakti geldi…

Türkiye resetleniyor, yeni cumhurbaşkanı, yeni anayasa, genişletilen yeni torbalar, aflar… Büyük ihtimalle birçok parti yeni kongrelerle, yeni kararlarla yeni yönetimler belirleyecek. Başbakan yakında atanacak. Tüm bu güzelliklere çözüm sürecindeki yol haritası eklense ülkemiz rahat nefes almış olacaktır.

Çözüm sürecinin en önemli ayağını oluşturan “EVE-HAYATA-SİYASETE” dönüş kapısını açacak yol haritası eylülde açıklanacak. Bu kritik takvim öncesi çözüm sürecinin koordinatörü Beşir ATALAY, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Hakkari’mize misafir oldular. İlk kez belediye eş başkanlarımız jandarma komutanlığı helikopter pistine giderek bir hükümet yetkilisini bu kadar içten, samimi ve sevgiyle kucaklıyor ve karşılıyorlardı.

Sayın Atalay, ilimizde partili, belediye, esnaf ve birçok vatandaşlarımızla teke tek görüştü. Kendisine de hep aynı sorular yöneltildi; Çözüm süreci…. Silahların toprağa gömülmesi aşamasına kadar süreci izleyecek bir izleme kurulu oluşturulması, eve dönüş için eş zamanlı takvim işletilmesi konusunda uzlaşı sağlandı. Öcalan ve örgüt kesimiyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Atalay, “Yolumuz uzun ve zor  ama inşallah eylüle kadar tamamlayacağız. Herkes mutabık kalacak, eylemi onaylayacak ki yol haritası yerine gelsin” dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ilimizde ayrıldıktan sonra mikrofonumu vatandaşlara uzattım. Kimsenin farklı bir şey dediği ve düşündüğü yok. Hakkari halkı bu konuda hükümet ve devletin samimi olmasını bekliyor ve çözümdeki yol haritasının tıkanmasını istemiyor.

1 Eylül dünya barış günü. Çözümde yol haritası da eylülde netleşiyor. 7 den 77’ye hepimiz bu sürece odaklanmalıyız. Bölgemiz artık güvenlik güçleri-gerilla ölüm haberleriyle gündem konusu olmayacak. Barut kokan dağlarımız barış çiçeklerini yeşerecek. Hepimiz aynı halaylarda, aynı festivallerde kardeş türküleriyle coşacağız. Ve bir dileğimiz daha var ki o da iç barış özleminin dışında dış barışında sağlanması. Dünyanın hiçbir yerinde masum ve savunmasız insanların öldürülmemesidir.

Eylül ayında ilimiz ve bölgemizde çeşitli etkinlikler organize edilecek. Çok ünlü sanatçıların konserleri, sosyal ve kültürel etkinliklerle hep birlikte silahları toprağa gömüp el fatiha okuyacağız. Unutmamalıyız ki, çözüm süreci netlik kazanırsa huzur gelir, huzur beraberinde kalkınmayı, kalkınma da birlikte mutlu yaşamayı sağlar.

Çünkü savaşın ve silahların olmadığı yerde sadece güzellik olur. Hükümet kanadını bu kez çok daha samimi buldum ve eylülde KÖRDÜĞÜMÜN çözüleceğine olan inancımızla gelişmeleri sabırsızlıkla takip etmekteyiz. Çözümdeki yol haritamız, pusulamız bizi huzur ve mutluluğa ulaştırması umuduyla…

         

Bu yazı toplam 1777 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim