• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Şine köprüsü açılmayı bekliyor

Şine köprüsü açılmayı bekliyor
Hakkari Valiliği tarafından güvenlik nedeniyle kapatılan Kato Dağı uzantısındaki köylüler yollarının biran önce açılmasını bekliyor.

 Kato Dağı uzantısında bulunan 9 köy ile 30 mezradan oluşan grup köy yollarının ulaşımını sağlayan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Şine köprüsü bölgede devam eden operasyonlar nedeniyle valilik kararı ile güvenlik gerekçesiyle kapatılması tepkilere neden oldu.

 

 Yaklaşık 5 günden beridir köy yollarının kapalı olduğunu belirten Maronıs, Çeltik, Kaval ve onlarca köy ve mezra sakinleri yollarının biran önce açılmasını istedi. Bölgeye giden Hakkari Haber Tv ekibi ise kapalı köy yolunu görüntüleyerek Şine köprüsünün üzerine iş makinelerinin yardımıyla tonlarca taş yığdırılarak kapalı olması ve köylerine gitmeye çalışırken gidemeyen köylüleri görüntüledi. Burada Hakkari Haber Tv ekibine her şeyin ortada olduğunu 9 köy ile 30 mezra yolunun 5 günden beridir valilik kararı ile kapatıldığını ifade eden köylüler, susma haklarını kullanarak kamaralara konuşmayacaklarını ifade ettiler.

 

 Basın mensuplarına sözlü olarak beyanat veren köylüler şunları söylediler:

“Valilik güvenlik gerekçesiyle köy yolumuzu kapattı. Ulaşımlarımızı alternatif yol olan Durankaya beldesi üzerinde sağlıyoruz. Ancak bu yol köylerimize çok uzakta bulunmaktadır. Kapatılan Şine köprüsüne kadar gelerek buradan yaya olarak köylerimizi gidiyoruz. Köyde hastalar var ancak yol kapalı olduğu için şehre getiremiyoruz. Grup köy muhtarları valilik ile görüşmüş. Valilik güvenlik gerekçesi ile kapatıldığını söylemiş. Ancak köylerimizde olağan bir şey yok. Bizde insanız kendi köylerimize bizleri hapis ettiler. Yolumuzun biran önce açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.Haber: Feyzullah Taş

 

sine-koprusu-kapatildi-feyzullah-tas.jpg

 

sine-koprusu-kapatildi-2.jpg

 

sine-koprusu-kapatildi-3.jpg

 

sine-koprusu-kapatildi-4.jpg

Bu haber toplam 7540 defa okunmuştur
Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim