• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Sınır’da 1 mayıs kutlandı

Sınır’da 1 mayıs kutlandı
Hakkari’nin Çukurca İlçesinde KESK öncülüğünde yapılan basın açıklaması ile 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma günü kutlanıldı.

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma gününü kutlamak için KESK öncülüğünde Cumhuriyet Mahallesi KESK binasının önünde bir araya gelen  işçi ve emekçiler “BIJI YEK GULAN-YAŞASIN 1 MAYIS “ pankartı açarak, basın açıklaması düzenlendi.

Yoğun güvenlik önlemleri arasında yapılan 1 mayıs basın açıklamasına STK’lar , farklı iş kollarında çalışan emekçiler ,HDP-DBP yönetimi, Çukurca Belediye Eşbaşkanları ile vatandaşlar katıldı.

Topluluk adına açıklamayı okuya KESK  ilçe sözcüsü Celal Şimşek çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı söyledi.

Şimşek,”Biz işsizliği, yoksulluğun pençesinde kıvranırken Onlar Ülkeyi baskı ve zordan beslenen yolsuzluk ve rüşvet düzenini” Türkiye’ye özgü başkanlık sistemi” ile tanımlamak için ülkeyi kan gölüne çeviriyorlar.

Başta yaşam ve iş güvencemize olmak üzere her alanda güvencesizliğe mahküm ederek korku siyaseti üzerinden inşa ettikleri rejime teslim olmamızı, diz çökmemizi istiyorlar.

Kamu emekçileri, işçisiyle, işsizi, kadını, genci, ezileni, ötekileştirilen, yoksullaştırılan halklar olarak istediğimiz.

Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızın, örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, grev hakkımızın idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına,

-Ücret ve sosyal haklarda adaletsizliğe yol açan uyduruk statülerle bölünmeye, Angarya çalışma ile emeğimizin çalınmasına,

-Taksim başta olmak üzere işçi ve emekçilerin ortak hafızasında yer etmiş kent meydanlarının demokratik tepkimizi ifade ettiğimiz mitinglere, toplantılara hukuksuz bir şekilde kapatılmasına,

-Başbakanlık genelgeleri ve faşizan yasalarla hukuku ve adaleti rafa kaldıranlara, Tahammülümüz kalmadı insan onuruna yaraşır, Özgür, eşit ve demokratik bir yaşam istediklerini belirtti.

 Rengarenk bayraklarımızla, Türkülerimizle ve Halaylarımızla Kol kola, Omuz Omuza Nice 1 Mayıs’lara 1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma günümüz kutlu olsun” dedi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 2941 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim