• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Sınırda anneler günü coşkusu

Sınırda anneler günü coşkusu
Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Anneler Günü nedeniyle düzenlenen şenlik büyük ilgi gördü.

Çukurca ilçe kaymakamlığı, belediye başkanlığı tarafından ÇEKAP kapsamında düzenlen ve Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kültür ve Sanat Merkezi ‘nin katkıları ile Saran  Spor Salonunda  düzenlene Anneler Günü şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezi  Reng-i Hakkari sanat topluluğu sahne aldı.

Kaymakam  Temel Ayca, eşi  Gökçen Nazlı Ayca, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Vehbi Özdil, Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç,  İlce Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan. Devlet Hastanesi Müdürü Eşref Kalkan ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Merkezi  Reng-i Hakkari sanat topluluğunun  erbane,  ses sanatçıları Mahmut Duman, Münir Beyter, Melisa Taş, Fidan Koç ve Bayan Bor sahne aldı. Halk oyunları ekibinin birbirinden güzel gösteriler sergiledi.

-Güvenlik güçlerinin çocuk sevgisi

Anneler içeride eğlenirken çocukları ise dışarıda eğlenmenin tadını çıkarttılar.  Güvenlik güçlerini etrafında toplana çocuklar güvenlik güçlerine sarılarak sevgi gösterisinde bulundular.



Burada konuşan ilçe Kaymakamı Temel Ayca, çocuklarımızın yetişmesinde babalarımızın da çok önemli bir rollü vardır.  Ama kabul edilebilen bir gerçek vaki annelerin evlatlarımızın yetiştirmesin de  babalarda daha büyük bir rol oynadığı için bu sadece bizim toplumumuzda değil  dünyada genelde kabul edilen durumdur dedi.

Ayca;”Annelerimiz hep toplumda çok önemlidir bundan dolayı hepsinin sözleri çok değerlidir. Âmâ benim görüşüme göre annelerin en güzel sözünü peygamber efendimizin söylemiştir. Cennet annelerin ayakların altındadır sözüne bence daha değerli bir söz yoktur.

Ben ilkokulu annemin yanında okumuştum. Daha sonra lise yıllarımda evimde ayrıldım yatılı okul öğrenci olarak eğitim hayatıma devam ettim. Ben gerçekten annemin kıymetini o zaman anlamıştım.

Annemin hayatımda ne kadar önemli bir rol oynadığını bunu daha tabi erken yaşlarda ayrılanlarda olmuştur. Daha genç yaşlarında o açıda biz ne kadar söz et sekte neler yapsak ta onların kıymetlerini anlayamayız. Annelerimizin anneler gününü kutluyorum” yeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 3050 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim