• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Sınırda Nargile keyfi

Sınırda Nargile keyfi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik beldesinde terörden temizlenen Balkaya Dağları’nın eteklerine çıkan gençler, piknik yaparak nargile içiyor.

Mehmetçik'in başarılı operasyonları sonucu Derecik halkı huzurlu günler yaşıyor. Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği Balkaya Dağları, artık vatandaşın piknik yaptığı huzurlu alanlara döndü. Güven ortamının sağlanmasıyla Irak sınırına sıfır noktadaki Balkaya Dağları'nın eteklerine giden vatandaşlar, meyve ağaçlarının altında piknik yaparak nargile içiyor. 

"Burası terörden tamamen temizlendi” 
Derecik halkının ekilen ve piknik yapılan alanlara terör nedeniyle daha önce gidemediğini belirten Sedat Evin isimli vatandaş, bölgenin terörden temizlenerek yeniden huzurlu günlerine kavuştuğunu belirtti.

Başarılı operasyonlarla teröristleri bölgeden temizleyen Mehmetçik ve güvenlik korucularına teşekkür eden Evin, "Biz buraya eskiden hiç gelemiyorduk, çünkü burası terör bölgesiydi.

Bir zamanlar bu bölgede bahçeler ekiliyordu. Ancak terör nedeniyle kimse gelemiyordu. Daha sonra burası terörden tamamen temizlendi. Bu konuda askerimize ve güvenlik koruyucularımıza teşekkür ediyoruz. Burada çok mutluyuz ve piknik yapmak için geliyoruz. Gayet güzel ve huzurluyuz” dedi. 

Yaşanan olaylar nedeniyle Balkaya Dağları’na gelemediklerini dile getiren Mazlum İliş ise "Önceki yıllarda yaşanan olaylardan dolayı buraya gelemiyorduk.

Şu an bulunduğumuz yer terör olayları nedeniyle yasaklı bölgelerdi. Şimdilerde yasakların kalktığı bölgelere gidebiliyor ve piknik yapabiliyoruz. Derecik beldesinde görülmesi gereken birçok yer var. Terör temizlenince buralara serbest bir şekilde gidebiliyoruz. Yaylalarımızı gezebiliyoruz. Bu bölgeler tarıma da elverişli bölgelerdir. Her türlü bitki burada yetişiyor” diye konuştu. 

"Burada hem yüzüyoruz, hem de piknik yapabiliyoruz” 
Balkaya Dağları’nın huzura kavuşmasıyla hem piknik yaptıklarını, hem de yüzerek serinlediklerini dile getiren Onur Erk de "Şimdi serbest bir şekilde bu bölgelere gelebiliyoruz. Burada hem yüzüyoruz, hem de piknik yapabiliyoruz.

Tabii önceleri terör nedeniyle buraya gelemiyorduk. Mayın ve terör nedeniyle buraya gelmezken, şu an bir sorun yok. Güvenlik korucularımız ve askerlerimiz sayesinde şu an her yer temiz. Allah devletimizi kurusun inşallah” şeklinde konuştu. İHA

semdinli-siniri.jpgsemdinli-siniri-1.jpg

Bu haber toplam 3535 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim