• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Sınır’da Ramazan coşkusu

Sınır’da Ramazan coşkusu
Irak’ın sıfır noktasında buluna Hakkari’nin Çukurca ilçesi ilk defa Semazen gösterisine ev sahipliği yaptı.

Çukurca kaymakamlığı  ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlene Ramazan etkinliği  kaymakamlık bahçesinde yapıldı.

 Etkinliğe ilçe Kaymakamı  Temel Ayca, eşi  Gökçe Nazlı Ayca. ilçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız,  Cumhuriyet Başsavcısı Halil İbrahim Sörmeli,  İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Abacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan. Ak Parti ilçe Başkanı Zeki Derin ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Sahnede ezan okunmasının ardından Kaymakam Ayca ve beraberindekiler aynı masalarda vatandaşlarla birlikte iftarlarını açtılar.

Bahçede kurulun oyun parklarına akın eden çocuklar ise oynamanın sevincini yaşadılar.  Konya’dan gelen animasyon ekibi yaramaz ibiş ile çocuklara yarışmalar yaptırdı ve çocuklara pamuk şekeri, mısır, dondurma ikram edildi.



Yetişkinlere ise çay ikramında bulunuldu. Umre kayıt standındana gelen vatandaşlar ise kayıtlarını yaptırdı.  Ramazan ayı sonrası kuru çekimi ile 3 kişi seçilerek kaymakamlık ve belediye başkanlığının katkıları ile Umreye gönderileceği belirtildi.

-Çukurca’yı tanıtmaya devam edeceğiz

Burada konuşan ilçe kaymakamı  Temel Ayca, yaklaşık 8 aydır Çukurca’da görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum dedi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Ayca;”Buraya Türkiye’nin değişik yerlerinde gelenler fotoğraf yarışması düzenlediler ve ilçe sakinlerinin evlerinde kaldılar. İlçe sakinleri çok güzel bir misafir perverlik sergilediler. 

Farklı etkinliklerle Çukurca’ya tanıtmaya devam edeceğiz.  Burada düzenlenen bu program ilçemizde bir ilk olacak.  Bir ay boyunca ilçe sakinlerini burada ağırlayacağız. Birlik ve beraberliğimizi sağlayacak etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

-Çukurca eski Çukurca değil artık huzuru ile anılıyor

Ak Parti ilçe Başkanı Zeki Derin ise, Çukurca’da ilk defa böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi.

Derin,”ilçemizde yapılan bu etkinliğin mutluluğunu yaşamaktayız. İlçemizin özelikle ulusal medyada çatışmalarla asker şehitleri ile kaosla yani böyle bir isimli yad ediliyordu.

Ama kaymakamımız, belediye başkanımız ve devlet büyüklerimizin ve halkımızla beraber artık bu algının kırıldığını ve burada güzelliklerin yaşandığını söyleyebilirim.

 Burada daha önce foto safari yapıldığını ve 200 civarında ulusal çapta fotoğrafçıların geldiğini rafting, dağ yamacı yapıp doğal güzelliklerimizle tanıştılar. Halkımız gelen misafirleri kendi evlerinde en güzel şekilde ağırladılar. 

Çukurca’nın eski ağlısı yok halkımız devletimiz, bu toprakları çok sevdiğini ve bölücü olmadığını bir kez daha ispatlamıştır.  Buradaki güzellikleri görüyorsunuz halk gece geç saatlere kadar eğleniyor. İnşallah huzur ve refah içerisinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Bekir Çiçek sahne alarak Kerkük ve dumanlı dağlar ile değişik türküler seslendirdi.

 Sanatçı Bekir Çiçek’in türküleri eşliğinde Konya ilinde gelen semazenler sahne aldı. İlçe sakinleri ilk defa ilçelerinde gördükleri semazenleri hayranlıkla izlediler.

Düzenlenen etkinlik geçe geç saatlere kadar devam ederken etkinliklerin Ramazan ayı boyunca farklı programlarla devam edeceği belirtildi. Haber: Feyzullah Taş

 

 

 

 

Bu haber toplam 3445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim