• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Şırnak demek Arslan Tatar demek!

Hakan Taş

İsmini çok duymuştum.  Akil adam, kanaat önderi, işadamı, siyasetçi, aşiret reisi,  Şırnak ve çevresinde sözü geçen saygın bir sima. Kendisiyle tanışmak ve gündemi değerlendirmek üzere Şırnak merkezdeki evine misafir oldum.  Genç ve yakışıklı oluşu beni daha da şaşırttı. Malikânesinde 200 kişi aynı anda sofrada oturabiliyor.

Sözü geçen bir aşiret reisidir.

Tutarlı bir siyaset adamıdır.

Başarılı bir işadamıdır.

Güçlü bir kanaat önderidir.

Yapıcı ve barışçı bir akil adamdır.

Yardımsever bir fakir fukara babasıdır.

Henüz 44 yaşında ama kendisine yüklenen sorumluluğun altında ezilmeyecek kadar güçlü bir isim. Rahmetli babası iki dönem milletvekili olarak seçilmişti. Kendisi de en zor dönemde Ak Parti’den 1’nci sırada milletvekili adayı olmuştu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile defalarca özel görüşmeler yaptı.  Derdi ve sıkıntısı olan kendisine koşuyor. Yaklaşan seçimlerde aday olup olmayacağını sordum; “Halk bana hangi görevi verirse yapmaya hazırım. Sorumluluk almaktan asla kaçınmam, memleketim ve ülkem için verilecek her türlü vazifeyi yerine getirmeye hazırım. İnsanlarımız doğruyu ve yanlışı çok iyi gördüler. Herkes artık huzur içerisinde yaşamak istiyor. Şırnak ili yaralarını sardı ve hükümetin pozitif ayrımcılık desteğiyle gelişiyor. Bize her konuda desteklerini esirgemeyen çok saygıdeğer Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız” dedi.

Arslan TATAR ile sohbet ederken Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman da hazır bulundu ve zaman zaman sohbetimize eşlik ederek gündemi değerlendirdik.

Bu arada merkezde değişik meslek guruplarında bir çok kişi ile konuştum. Çoğunluk 2019 seçimlerinde Arslan TATAR’ı Ak Parti’den aday olarak görmek istediklerini, meclise girmesi durumunda ise Şırnak ve çevresine büyük hizmetler sunabileceğini savundular.

Arslan Tatar, bölgede husumet ve kan davalarında barışı sağlayan etkin bir güç ve aşiretler arası bir denge unsurudur.  Üniversitede okuyan yüzlerce öğrenciye verdiği burs desteğiyle de ayrı bir takdir kazanmıştır.

Tatar ile Türkiye ve dünya gündemini değerlendiren üç saatlik bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sohbetin detaylarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.

 Şırnak demek Arslan TATAR demek…

hakan-tas-sirnak.jpg

 

Bu yazı toplam 11492 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim