• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

ŞIRNAK VALİSİ İLE GÜNDEM!

Hakan Taş

Vali Yardımcımız Cüneyt Epçim Bayburt iline vali olarak atanınca, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan da Şırnak’a Mehmet Aktaş’tan boşalan göreve atandı. Yani iki başarılı bürokrat iki zor ve onurlu göreve atanmış oldular.

CüneyitEpçim, Bayburt’ta şimdiden halkın gönlünde taht kurarken, Şırnak Valisi Pehlivan’a yapılan alkışın sesi taaHakkari’den duyulur gibi…

Ali Hamza Pehlivan için söylenecek çok şey var. Henüz 42 yaşında olan genç vali Rize doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde başarı-onur belgesi sahibi olarak tamamladı. Kendi bölgesinde Artvin’de kaymakam adayı olarak göreve başladı.

hamza-pehlivan-1-001.jpg

Rize-Pazar ilçesinde Kaymakam Refikliği, İçişleri Bakanlık Merkezinde Mülkiye Teftiş stajını yaptı. 2001 yılında Samsun’un Ladik ilçesinde Kaymakam Vekili olarak çalıştı. İngiltere-Exeter Üniversitesinde kamu yönetimi mastırını tamamladı.  Akkuş, Göksun, İznik, Doğankent, Kemah Kaymakamlığını yaptı.

Giresun’da Vali Yardımcısı olarak da çalışan Pehlivan, 2006 yılında ilimize Vali Yardımcısı olarak atandı. Henüz 29 yaşında iken ilimize atandı. Bende o zamanlar mesleğimin en hareketli dönemlerini yaşıyordum. Hem Show Tv hem de atv muhabirliğini yapıyordum.

hamza-pehlivan-2-001.jpg

Hükümet Konağına her gidişimde Pehlivan’ın makamında çay molası verirdim. Makam masası dosyalardan kaybolurdu. Çoğu kez akşamları saat 19.oo-20.oo’e kadar mesaide kalarak çalışırdı. O zamanlar bizde sadece sanırım iki vali yardımcısı vardı. İlimizde iki yıl kaldı ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Yani Mehmet Çetin’den sonra kentimizde ve yüreğimizde iz bırakan vali yardımcılarından biri oldu.

Yurt içinde ve yurt dışında sayısız programlara katıldı. Başarısına hep başarı kattı. Genç, hırslı, üretken ve başarılıydı. İnsanlarla iletişim ve insanı yaklaşım konusunda mütevaziliğini hiç kaybetmedi. 2017/10458 sayılı valiler kararnamesiyle Bayburt’a vali olarak atandı. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ın Emniyet Genel Müdürlüğüne atanmasıyla boşalan göreve Ali Hamza Pehlivan atandı.

hamza-pehlivan-3.jpg

Güçlü bürokratlar zor bölgelerde görevlendirilirler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şırnak’ın yeni kaderine yön verme görevini Pehlivan’a verdiler. Ve Şırnak’ta kısa süre içinde adından ve başarılarından söz ettirdi.

Genç Vali ile Kaplıcaları konuştuk. Hakkari ilimizde teşekküllü kaplıca olmadığı için yöre halkımız Güçlükonak ve Beytüşşebap kaplıcalarına akın ediyorlar. Şifa bulmak için giden vatandaşlarımız bu kaplıcaların bakımsızlıktan çöp merkezlerine dönüşmesinden şikayet ettiler. Sayın vali ila bu konuyu konuştuk. İşte genç valinin konuyla ilgili açıklamaları; “Geçen hafta Güçlükonak Belkısana kaplıcasının proje toplantısını yaptık. Yap-işlet-devret modeli ile bütünüyle yenilemeyi planlıyoruz. Beytüşşebap’ın da projesi de hazır sayılır. Devlet eliyle yapılması düşünülmüş ama oraya da Güçlükonak için öngördüğümüz formülü uygulamak istiyoruz.”…

Doğrusu bunları duymak beni mutlu etti. Çünkü Şırnak’a sadece Hakkari’den değil, bölgeden binlerce vatandaşımız kaplıca için akın etmektedir.

Daha önceki yazılarımda Hakkari ve Şırnak valileri ortak bir çalışma yürütmeye, Şırnak-Hakkari karayolunun yapılması hususunda çağrıda bulunmuştum. Her iki valilik de duyarsız kalmıştı. 180 km lik yol 5 saat sürüyor. Kışın tam bir işkenceye dönüşüyor. Tarih boyunca bu yolda güvenlik gerekçesiyle hiçbir çalışma yapılmadı.

Şırnak valimiz, saygıdeğer dostumuz Ali Hamza Pehlivan ile geniş çaplı bir röportaj yapmak üzere yakında Şehri Nuh’a hareket edeceğim.  Çünkü Şırnak ile kardeş iliz…

Bu yazı toplam 2942 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim