• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Siyasetin gündemi ak parti!

Hakan Taş

Gündemde seçim yok ama Ak Parti’nin tüm ülkede resetlenmesi ve teşkilatların değişimi var. Önce belde kurultayları yapıldı, bayramdan hemen sonra ilçe ve ardından da il kurultayları yapılacak. Yani Ak Parti yeni yıla yeni bir ekiple girmeye hazırlanıyor.

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan Malazgirt’e geliyor. Hakkari başta olmak üzere Van, Şırnak, Muş, Ağrı, Bitlis, Bingöl ve çevre illerden guruplar halinde bu mitinge gitmeye hazırlanıyorlar.

Ak Parti ve Hakkari konusuna gelince; Nurettin Fırat sessizce istifasını sundu, veda niteliğinde bir basın bildirisi yayınladı ve gitti. Onun hakkında farklı beyanatlar olsa da ben yeni yaşantısında huzur ve başarı diliyorum. Siyasette acemiydi, yeniydi eksikleri ve yanlışları olabilir ama bu bir hizmet yarışıdır, katkılarından dolayı da teşekkür etmek gerek çünkü bizden biri, Hakkari’nin öz yerlisidir.

Mehmet Ertuş, Mecit Tarhan, Kızılban ve Özbek’in il başkanlığı yaptığı o en zorlu süreç geride kaldı. Adı geçen başkanlar ateşten gömlek giyerek partiye sahiplendiler. Şuan durum farklı. Hakkari’de Ak Parti il başkanı olmak isteyen yüzlerce isim var. Geçenlerde aday müracaatları alındı ve temayül yoklaması yapıldı. Başvuruları kabul etmek ve mülakat yapmak üzere Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mücahit Daloğlu, İl Koordinatörü Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ilimizdeydiler. Adaylar ön görücüye çıktı ve form doldurarak başvurularını yaptılar.

Böyle bir görüntü olsa bile karar sürpriz de olabilir. Yani merkez belirleyeceği bir isim üzerinde karar vererek atamayı Ankara’dan da yapabilir.

Ak Parti’nin yeni yönetiminde yer almak isteyenler fazla. Hepsi de kentimizin bilinen ve tanınan simalarıdır. Kim bu göreve gelirse gelsin beklentiler değişmez. O  yüzden herkes il başkanı kim olur diye merakla beklerken bize de tüm adaylara başarı dilemek düşer.

Ak Parti’ye ufak bir eleştiride bulunmadan da geçemeyeceğim. Başarısız buldukları ve beğenmedikleri yönetimi kovarken neden bunun adına “istifa etti” deniliyor. Doğrusu anlamış değilim. İstifa demek, ben bu partiyi benimsemiyorum, misyon ve vizyonunun dışına çıkıyor, görüşüme ters davranıyor, istemiyorum ve ayrılıyorum demek değimlidir. Yönetim değişimi gerekliliktir lakin istifa uygulaması düşündürüyor…

Bu yazı toplam 2929 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim