• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Soğanın sağlık açısından 4 farklı kullanımı

Soğanın sağlık açısından 4 farklı kullanımı
Doğal antibiyotik kaynağı olan soğan, güçlü içeriği sayesinde bazı sağlık sorunlarına karşı ilaç olabilir. İçeriği son derece doğal olan ev yapımı şifalı tarifleri sizler için bir araya getirdik, buyursunlar.

Grip hastalığıyla mücadele eden, bağışıklı güçlendiren, cilt sağlığını koruyan soğan, tam bir sağlık deposu. Vücudu hücre hasarına karşı koruyan mutfağın demirbaş ürünü ile şimdi şifalı tarifler hazırlayacağız. Bu sefer soğanları yemeklik olarak değil, şifa bulmak için doğradık :)

BURUN KANAMASINA KARŞI SOĞAN KOKLAYIN

Soğanın bu etkisini birçok kişi bilmiyor. Soğanın etkili bir şekilde kanama durdurma özelliği vardır. Özellikle burun kanamasında etkilidir. Burun kanaması anında bir soğanı dilimleyin. Bir dilimini burnunuzun alt kısmına tutun. Soğanın kokusu, kanamayı durdurmak için doğal bir pıhtılaşmaya yardımcı olur.

ÖKSÜRÜĞE KARŞI SOĞANI BAŞ UCUNUZA KOYUN

Soğanı dörde bölün ve bir kase suyun içine koyun. Yatağınızın yanına koyacağınız bu kase sayesinde öksürükten kısa sürede kurtulacaksınız. Soğanın salgıladığı koku, üst solunum yolları problemlerini iyileştirerek, öksürüğü kısa sürede kesmeye yardımcı oluyor.

REGL SANCISI İÇİN SOĞAN SUYU

Adet dönemini çok sancılı bir şekilde geçiriyorsanız, bu durumu hafifletmek adına soğan suyundan faydalanabilirsiniz. İki bardak suyun içinde bir adet soğanı dörde bölerek kaynatın. Kaynamış suyu süzdükten sonra cam kavanozada saklayın. Adet döngünüzden bir iki gün önce sabahları bir çay bardağı bu sudan için.

BOĞAZ AĞRISINA KARŞI SOĞAN ÇAYI

Özellikle kış aylarında yaşanılan üst solunum yolu enfeksiyonu boğazları perşian eder. Boğaz ağrısını çekmek istemiyorsanız bunun soğan çayından faydalanabilirsiniz.

Soğanın yarısını bir bardak suyun içinde rengi çıkana kadar kaynatın. Kaynamış soğanı süzdükten sonra soğumasını bekleyin. İçine bir tatlı kaşığı bal ve yarım çay kaşığı karabiber ilave ederek tüketin. Gün içinde 2 kere bu çayı ılık bir şekilde içebilirsiniz. Basından

 

 

Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim