• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Soğuk algınlığına Kızıldereli yöntemi

Soğuk algınlığına Kızıldereli yöntemi
Havaların soğuması ile birlikte, halkın en büyük sorunu haline gelen soğuk algınlığına karşı aktarlar, Kızılderililerin kullandığı Ekinezya bitkisini önerdi.

Cumhuriyet Mahallesi Mevlevi Caddesi üzerindeki işyerinde faaliyetlerini sürdüren aktar Mustafa Sefa Cezaoğlu, güz aylarına bağlı olarak artan soğuk algınlığına karşı, halka Kızılderililer'in kullandığı Ekinezya bitkisini kaynatarak içmeleri önerisinde bulundu. Bitkinin kaynatılıp içilmesi ile bağışıklık sisteminin güçlendiğini belirten Cezaoğlu, şöyle dedi: "Havaların soğumasıyla beraber genellikle bağışıklığı zayıf olan insanlar daha çabuk hasta oluyor.

Bu tür hastalıklarda halka kızılderililerin kullandığı özellikle Ekinezya bitkisi ile sığır kuyruğu, nar çiçeği, kuş burnu ve ıhlamuru tavsiye ediyoruz. Ekinezya, Kızılderililerin bulduğu bir bitkidir. Kızılderililer bu bitkiyi her derde deva olarak kullanmışlardır. Özellikle soğuk algınlığı ve bağışıklık sistemi için çok faydalı bir bitkidir. Bu şifalı bitki, bir bardak çayın içine bir tatlı kaşığı atılır. 7-8 dakika demlenir ve süzülüp içilir. Sabah ve akşam aç karnına yapılırsa daha faydalı olur."

Cezaoğlu, şifalı bitkilerin, tıbbi ilaçlar gibi yan etkisinin de olmadığını söyledi. Birçok hastalığın şifasının, doğada kendiliğinden yetişen bitkilerde olduğunu dile getiren Cezaoğlu, şunları söyledi: "Eskiden insanlar hep doğada yetişen bitkileri kullanırlardı. Soğuk havalarda hastalanmamak için birçok yöntem bulunmaktadır.

Bunlardan biri de sığır kuyruğudur. Sığır kuyruğu, göğsü yumuşatmaya, grip ve soğuk algınlığı için faydalıdır. Sığır kuyruğu, soğuk algınlığının yanı sıra ağız yaralarına da iyi gelir. Bir bardak sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı bırakılır. 7-8 dakika demlenir veya kaynatılır, gargara yapılarak tükürülür."

"ÖĞRENCİLER VE GURBETÇİLER DAHA ÇOK İLGİLİ" Doğal bitkisel ürünlere, şehir dışından gelen öğrenciler ve yurt dışından memleketlerine ziyarete gelen gurbetçilerin daha fazla ilgi gösterdiğini söyleyen aktar, "Şu anda öğrenciler daha çok kullanıyor.

Şehir dışından gelip Kayseri soğuğuna alışma süreci yaşayan öğrenciler şifalı bitkileri çok sık satın alıyor. Ayrıca, yurt dışına giden müşterilerimize de çok satıyoruz. Oralarda fazla aktar ürünleri bulamadıkları için, genelde buradan alıp götürüyorlar" diye konuştu.

Bu haber toplam 3110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim