• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

SÖMÜRGE ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİ!

H. Aziz Hatipoğlu

EMPERYALİST ÜLKELER VE SÖMÜRGE ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKELERİ!

Üç gündür TV ve gazetelerde İsrail’in Kudüs’te Mescidi-i Aksa’daki katliamları ve şiddet olaylarını görüyor, konuşuyor ve takip ediyoruz.

İki milyara yakın Müslüman Ülkelerin tam ortasında olan kısacası tam bağrında bulunan bu Terör devletine kimse bir şey demediği gibi tüm Müslüman ülkelerde de protestolardan ve cılız kınamalardan öte bir şey görülmüyor ve duyulmuyor.

Tek aktif bir siyaset ve yoğun telefon görüşmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geliyor. Arap ülkelerinde tıs yok.

Bunu belirtikten sonra niçin böyle olduğunu şu kıssadan okurların dikkatine sunacağım.

‘’ABD askeri akademisinde öğrencilerine ders vermek için kürsüye doğru çıkan öğretim görevlisi perdeye bir film yansıtmaktadır.

Filmde bir kümes gözükmektedir. Kümeste yaşlı horoz ve tavukların yanı sıra genç horoz ve tavuklarda görülmektedir. Kümesin etrafı çitle örülmüş ve dışarıda tilki kol gezmektedir.

Yaşlı horoz yanına aldığı tavukları kümese götürerek buradan dışarı çıkartmamakta ve dışarıdaki tehlikeyi anlatmaktadır. Kümeste kalan tavuklar dar alanda ve yetersiz beslenmektedirler.

Tilki bir yolunu bulup çitten bir delik açmaktadır. Buradan genç horoza yeteceği kadar mısır tanesi vermeye başlamaktadır. Bu böyle devam ederken bu kez tilki mısır tanelerini arttırarak genç horozun etrafındaki tavuklarında yemelerini sağlamaktadır.

Öte yandan yaşlı horozun bulunduğu kümeste tavuklar başkaldırmakta ve aç kaldıkları gibi herhangi bir tehlikenin olmadığını ve kümesten kalmaktan sıkıldıklarını belirtmektedirler.

Tilki boş durur mu?

Yemi artırarak diğer tavuklarında bundan yararlanmasını sağlamaktadır. Bu kez kümes dışına çıkan tavuklar ve genç horoz korkusuzca yemlerini yemekte ve bir tehlike sezmemektedirler. Yaşlı horozun söylediklerine kulak tıkamakta ve hayatlarını yaşamaktadırlar.

Devam eden bu duruma bu kez tilki kümesten kendi bulunduğu mağaraya kadar yemleri dökmektedir.

Sabahleyin kalkan ve haftalardır yemlerini korkusuzca yiyen horoz ve tavuklar bu kez dökülmüş olan yemleri yiyerek tilkinin bulunduğu mağaraya kadar gitmiş ve tümü mağaranın içerisine girdikten sonra tilki tarafından kapı kapatılmaktadır.

Burada söze giren akademi öğretim görevlisi orada bulunan öğrencileri şu notu düşmektedir.

İşte üçüncü dünya ülkelerini böyle sömürürüz!’’

Şimdi burada akıllara takılan soru şu olmaktadır.

Yaşlı Horoz kim?

Genç horoz kim?

Ve tilki kimdir?

Bunları düşündükçe İsrail’in Ortadoğu’da o kadar Müslüman ülke arasında yaptığı, uyguladığı devlet terörüne hiç kimseden cevap ve tepki gelmemesini daha nasıl açıklayalım.

Rabbim Bu Mübarek Ramazan ayı ve arife günü başlatılıp devam eden ve onlarca çocuk ve onlarca insanların katledildiği ve yüzlercesinin de yararlandığı bu Devlet Terörü nedeniyle İsrail’i kahreylesin. Mazlumların ahı indirir Şahı duası eşliğinde İslam Ülkelerinin ABD’nin Ortadoğu’daki bu şamar oğlanına çok iyi bir ders vermelerini diliyoruz.

 

Bu yazı toplam 1913 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim