• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sonbahar’da ‘stres’e dikkat!

Sonbahar’da ‘stres’e dikkat!
Fizyoterapist Gamze Şenbursa, sonbahar ayıyla birlikte artan stresin kan dolaşımını etkilediğini belirtti,

Sonbaharın gelmesiyle birlikte stresli bir dönemin başladığını belirten Yardımcı Doç. Dr. Fizyoteparist Gamze Şenbursa, sonbahar ile birlikte iş hayatındaki yazlık dinamizm ve rahat günlerin geride kaldığını,

her sektörde iş yoğunluğu ile birlikte trafik çilesi de artmaya başladığını ve trafiğin artmasıyla birlikte çeşitli sıkıntıların ortaya çıktığını ifade etti.

Çocukların okul hazırlıkları, yıllık çalışma planları ile yeniden artan iş yükleri, ikili ilişkiler derken günlük hayatın bir parçası olan stresle yine baş başa kalındığını hatırlatan Şenbursa, sonbahar ile birlikte vatandaşların daha dikkatli hareket etmelerini gerektiğini söyledi.

İyi stres ile kötü stresi ayırt etmekte fayda olduğunu kaydeden Şenbursa, “Çünkü iyi stres, günlük yaşantımızda yaşam kalitemizi artıran itici bir güçtür.

Beynimiz karşımıza çıkan olayları tehdit olup olmadığına göre değerlendirir, savaş veya kaç cevabı verir. Karşılaşılan problemler büyüdükçe beynin olaylara karşı cevabı artar.

Kendimizi sürekli tehdit altında ve stresli hissetmenize neden olur. Amerika’da yapılan bir araştırmalara göre stresin temel kaynağı yüzde 72’lik bir oranla mali problemler.

Stresin kaynağı arasında ikinci sırada ise iş gelmektedir. Diğer sebepleri ise aile ilişkileri ve genel sağlık sorunları olarak sıralanıyor” dedi. Şenbursa, şunları söyledi:

HASTALIKLARIN KAYNAĞI STRES
"Stres genellikle hastalıkların oluşmasının en büyük kaynağıdır. Hastalık yapıcı etmenleri tetikleyerek hastalıkların oluşmasını hızlandırmaktadır. Uyku problemleri, kaygı ve depresyon ise stresin sebep olduğu hastalıkların başında gelmektedir.

Stres kalp-damar problemlerinin, diyabetin, yüksek kan basıncının, obezitenin, kalp krizinin en önemli nedenidir. İş yerindeki stresin kalp krizi riskini yüzde 23 oranında artırdığı bulunmuştur.

OMURGAMIZA STRES DARBESİ
Stresin en önemli etkilerinden bir tanesi ise kas iskelet sistemimizde meydana gelmektedir. Israrlı boyun ağrıları, göğüs ağrısı, gece yarısı oluşan kas krampları, baş ağrısı, kas ağrıları hatta zaman zaman kaslarımızda meydana gelen seğirmeler günlük yaşantımızda maruz kaldığımız stresin bir sonucudur.

Omurgamız vücudumuzdaki en dayanıklı organımızdır. Bütün vücut ağırlığımızı taşır, dik durmamızı sağlar. Bu kadar sağlam bir yapı stresin etkilerine karşı ne yazık ki savunmasızdır. Artan stresle kan dolaşımı etkilenir, yeterince oksijen ve besin alamayan kaslar görevini yerine getiremez.

Omurga üzerine aşırı yük binmesine sebep olur. Sonuç; bel ve boyun bölgesindeki ağrılar ve tutulmalardır. Bunun yanı sıra yapılan çalışmalar stresli zamanlarda en fazla kalçadaki kaslarımızı sıkarak oluşan strese vücudun cevabı yönündedir.

Zamanla devamlı kasılı kalan kalça kasları kalçada ağrıya neden olmakta ve bu ağrılar ilerleyen dönemlerde priformis sendromuna kadar ilerlemektedir.

EN DUYGUSAL ORGANIMIZ İNCE BAĞIRSAKLAR
Vücudumuzdaki diğer bir hassas kas ise diyaframdır. Karın boşluğumuzda bulunan diyafram bütün karmaşık duygu durumlarından en çabuk ve en kolay etkilenen kasımızdır. Tıpkı kalça kasları gibi spazma girerek nefes alış verişimizde düzensizliğe neden olur.

İnce bağırsaklar vücudumuzda bağışıklık sistemimizin merkezi olduğu kadar stresin en çok etkilediği vücudumuzdaki en duygusal organımızdır.

Strese her insanın bağırsağı farklı reaksiyon gösterir. Kimileri hazımsızlık ve kabızlık çekerken, diğer grupta ise tam tersi sonuçlar görülür.

KASLAR İÇİN EN İDEAL TEDAVİ MANUEL TERAPİ
Günlük yaşamdaki stresiniz kaslarınızdan okunmaya başladığı anda sizin için en ideal tedavi yöntemi manuel terapidir.

Uygun teknikler kullanılarak kaslardaki gerginlikler giderilir ve dolaşım yeniden düzenlenir. Böylece omurgaya üzerine binen yükler dengelenir ve kaslar ideal duruma getirilir. Tamamen elle yapılan bu yöntem hem doğaldır hem de yan etkisi yoktur.

SİNİR SİSTEMİ İÇİN REFLEKS TERAPİ
Stresin sinir sistemi üzerindeki etkilerden kurtulmak için ise refleks terapi en etkili yöntemdir. Yüzden, elden ve ayaktan yapılan uygulamalar ile vücutta genel gevşeme, iyilik hali ve yeniden doğmuş hissi oluşur.

Özel noktalar verilen uyarılar ile hormonal sistem, kas iskelet sistemi, iç organlar ve bağışıklık sistemi aktive edilir. Uykuya dalma kolaylaşır, daha kaliteli bir uyku sağlanır. Kısa zamanda maksimum etki sağlayan bu tedaviler stresin yoğun ve olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Stressiz yaşam, aktif sosyal hayat için enerji ve daha mutlu bir özel hayat için elzemdir.”’ İHA

Bu haber toplam 2790 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ramazan’da doğru beslenme ile kilo almayın23 Mart 2024 Cumartesi 17:19
  • Hakkâri’deki fırınlarda gramaj denetimi yapıldı23 Mart 2024 Cumartesi 08:30
  • En İyi Multivitamin22 Mart 2024 Cuma 14:45
  • Dinamik Dolgu22 Mart 2024 Cuma 14:37
  • Lamine Diş Nedir, Avantajları Nelerdir?22 Mart 2024 Cuma 14:31
  • Balık Yağı Kapsül22 Mart 2024 Cuma 14:26
  • Avene22 Mart 2024 Cuma 14:24
  • 6 Aylık Bebek Ek Gıda22 Mart 2024 Cuma 14:18
  • Kalın bağırsak kanseri farkındalık ayı22 Mart 2024 Cuma 09:59
  • 47 ilaç geri ödeme listesine alındı19 Mart 2024 Salı 10:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim