• BIST 9548.09
  • Altın 2501.797
  • Dolar 32.4872
  • Euro 34.5381
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Spor camiamızdan valimizden bir istek

Murat Taş

 Sayın Valim öncelikle güzel şehrimiz Hakkâri’ye hoş geldiniz. Hakkâri spor camiası adına size sonsuz başarılar dilerim. İlimiz Hakkâri, ülke genelinde sosyal hayat ve sportif faaliyetlerden dolayı en sonlardadır. Bugün, spor ilimizde maalesef bitme durumuna gelmiştir.

Nedeni de İlimizde tesislerin olmayışı, yıllardır hep dile getirmemize rağmen ilgilenen kimselerin olmayışı bu konu hakkında defalarca spordan sorumlu Bakanımız başta olmak özere her kesime duyurmaya çalışmış olsak bile sesimize kulak veren kimse olmadı. Bir ilde sportif faaliyetlerin başarılı olabilmesi ve gençlerin yeteneklerini kanıtlaması için tesis olması gereklidir. İlimizde yetenekli sporcular mevcuttur yeter ki onlara gereken imkânlar verilsin.

İlimizde yaklaşık olarak 50’e yakın spor kulübü mevcuttur. Bu kulüplerimiz tesis olmayışından dolayı sportif faaliyetlere ancak birkaç takımla katılmaktadırlar. Takımlarımızın faaliyet yapacak herhangi bir yerleri bulunmamaktadır. Kalan takımlarımız ancak kendi imkânlarıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bu durum böyle devam ederse gelecek sezonlarda bu takımlarımızdan da eser kalmayacaktır.

Sayın Valim, elbette her kulübümüzün sıkıntıları bulunmaktadır. Takımların bir geliri bulunmamaktadır, ilimizde büyük iş adamları yâda şirket, fabrika, holdingler bulunmamaktadır. Takımlarımıza sponsor veya reklam veren de yok.

Bu tüm imkânsızlıklara rağmen bizler sizlerden her hangi bir maddi konuda fazla bir destek istemiyoruz. Tek isteğimiz ilimize yapacağınız bir tesis hepimizi çok ama çok mutlu edecektir, gençlerimiz size minnettar olacaktır.

Bizler inanıyoruz ki ülkemiz hızla büyümekte ve gelişmektedir. Bu gelişmeyle birlikte ilimiz Hakkâri’ye de bir tesis yapılacak bir bütçenin ve imkânlarının olduğuna inancımız sonsuzdur. Sayın Valim, kentimize, bölgeye ve insanımıza çok fazla değer verdiğinizin bilincindeyiz ki buradasınız. Gençlerimizi, sporcularımızı mutlu etmek size bağlı.

Bu yazı toplam 4980 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim