• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Spor ve Barış

Murat Taş

Spor İnsanların ferdi veya toplu olarak fiziki, ruhi ve düşünme kabiliyetini kendine ve bir rakibine karşı, önceden belirlenmiş bir düzen içinde başarı kazanmaya yönelik ve mücadele heyecanını yaşamak için yaptığı beden hareketlerinin bütününe verilen genel isimdir.

Spor Evrensel kültürün bir parçası Dünyada dili, dini,ırkı,farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır. Dünya barışına katkı sağlayan bir etkinliktir.

Spor Uluslararası platformda Savaşların en asilidir. Çünkü o barışın Savaşıdır.

Uluslararası Spor Savaşları Politik Savaşlara benzemez hizipler, gruplar, kan, gözyaşı daha doğrusu öldürmeyi oluşturmaz. Sportif yarışmalarda Sporcuların hepsinde aynı duygu vardır. İç Dünyalarını aynı heyecan ve düşünce kaplar. Bu öyle bir Dünya savaşıdır ki, hiçbir Ulusa yönelmiş değildir. Taraflar karşı karşıya gelmekle birlikte amaç tekdir. Spor aynı zamanda geniş ölçüde turizm sanayiini de destekleyen bir kaynaktır. 

Milletler arası müsabakalar, tarihi ve turistik yerlerin, sporcuların ve seyircilerin ziyareti aracılığıyla yurtdışında tanıtılmasına sebep olmaktadır. Spor İnsan Haklarının bir parçasını oluşturmaktadır. Spora olan ilgi artıkça toplumsal sevgi barış ve kardeşlik kendine daha zengin bir alan oluşturacaktır. Bu faktörlerin bir araya gelmesi ülkenin sosyal gelişmişlik düzeyinin artmasını sağlar. Ayrıca iç barışın mimarı sayılır. Spor ayrıca uluslar arası ilişkilerin düzenlemesinde diplomatik bir araçtır.

Sporun Anayasası sağlığa, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, arkadaşlığa ve dostluğa, daha doğrusu Barışa dayanan bir insan topluluğu ekolüdür. Spor sadece beden diline yararı yoktur. Bütün toplumlarda insanların barış, kardeşlik, dostluk içinde yaşamasını sağlayan en büyük sivil toplum aracıdır.

Bir sporsever olarak yaşanmakta olan Barış sürecini tüm yüreğimle desteklediğimi akan kardeş kanının biran evvel durması ilimize, Bölgemize ve Ülkemize Barışın bir an evvel gelmesi tek isteğimiz ve temennimiz. Savaşların, Ölümlerin, öldürmenin olmadığı kardeşin kardeşi öldürmediği Savaşa ve silaha ayrılan paraların kendi temel sorunlarına Spora, işsizliğe,Eğitime, Fabrikaya yeni yatırımlara aktardığı bir Türkiye için Barışa evet.

Anaların ağlamadığı, bacıların ağıt yakmadığı, çocukların yetim babasız kalmadığı gençlerin heba edilmediği.Bir Türkiye için Barışa evet. Artık Sümbül, Reşko, Cilo Dağların'da kardeş cenazelerin omuzlarda taşınmadığı, Zapsuyunun oluk oluk akan kardeş kanının akmadığı. Kardeşin kardeşi hor görmediği, herkesin eşit haklarla yaşadığı,  bir Türkiye için hep beraber kardeşçe yaşamak dileğiyle. Bir kez daha barışı binlerce kez selamlamak dileğiyle Allah'a emanet olun.

Bu yazı toplam 4574 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim