• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Sporda başarıya ulaşmak

Murat Taş

Sporda başarıya ulaşmanın tek yolu altyapıya önem vermek, sistem oluşturmaktır.

Altyapıda iyi sonuca ulaşabilmek için de; antrenör, tesis, proje ve zaman kriterlerinin bir arada olması gerekir.

Ancak öncelik yetenek seçimi yani sporcudur.

Ondan sonra eğitici, tesis ve organizasyon gelir Türkiye, Avrupa’nın 31 liginde en çok gurbetçi yabancı futbolcu kullanan ikinci ülke konumunda. Süper Lig’deki futbolcuların yüzde 82’si altyapı eğitimini Türkiye dışında olan oyunculardan oluşuyor.

Avrupa’da ve dünyada sporda başarılı olan ülkelerin bunları çözmüş olması altyapıdaki düzenden gelmektedir.

Ülkemizde de Başarının sürekli olabilmesi için, altyapının sağlam olması gerekmektedir.
Bunun içinde iyi bir sistem ve planlama oluşturulmalıdır.

Öğrencilerin gelişim özellikleri göz önünde tutularak kişisel ve toplumsal yanından sağlıklı mutlu iyi ahlaklı ve dengeli bir kişiliğe sahip yapıcı yaratıcı bireyler yetiştirilmeleridir.

Bu bağlamda Hakkâri de spora gönülvermiş, eğitimini almış deneyimli eğitmenler ilimizin çocukları ve gençleri için Hakkâri spor tarihinde bir ilke imza atarak çocuklara ve gençlere büyük bir fırsat sağlamışlar.

Beşiktaş Jimnastik Kulübüne bağlı olarak çalışmalara başlayacak olan, Türkiye’nin birçok ilinde açılmış olan Beşiktaş Futbol Okulu artık Hakkâride.

Kısa bir süre içinde kayıtlara büyük ilgi vardı.

“Futbol sadece futbol değildir” mantığıyla hareket eden Hakkâri Beşiktaş Futbol takımının başında; A lisansa sahip Hakkâri futbolunun değerli ismi Mikail ÖZDEMİR, birçok takımda profesyonel olarak oynayan spor Uzmanı İsa AYHAN ve yine birçok bayan futbol takımında oynamış eğitimci Menekşe KÜÇÜK yer alıyor.

Hakkâri Beşiktaş Futbol Okulunun Hakkâri gençleri için bir fırsat olduğunu dile getiren teknik ekip; futbolun yanı sıra gençlerimizin özgüvenlerini kazanmaları, sosyal ve eğitim alanında kendini geliştirecek profesyonel bir ortam sağlayacaklarını dile getirdiler.

*06-15 yaş gruplarındaki gençler 6-8 /8-10/ 10-12 ve 12-15 yaş grupları halinde ayrı ayrı çalışacak olup,  yıl içerisinde Beşiktaş Jimnastik Kulübünün belirleyeceği zamanlarda yılda iki defa kamplara katılarak yeteneklerini sergilemeye çalışacaklar.

İlimiz ve Ülkemizin futbolu için bu büyük bir fırsattır. Çocuklarımızın ileride iyi yerlere gelebilmesi için bir olanak sağlayacaktır.

Hakkâri Beşiktaş Okulunun ilimizde açılmasına vesile olan hocalarımıza, eğitmenlere ve Beşiktaş Kulübü Yönetim kuruluna Hakkâri spor camiası adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu yazı toplam 1733 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim