• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

SPORDA ENGEL YOK PROJESİ

SPORDA ENGEL YOK PROJESİ
Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı, Sümbül Engelliler Spor Kulübü ne tekerlekli sandalye ve spor malzemesi yardımında bulundu.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Deplasmanlı 2. Lig E Grubu nda mücadele eden Hakkari Sümbül Engelliler Spor Kulübü tarafından hazırlanan ve sunulduğu Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı nca kabul edilen Sporda Engel Yok Projesi kapsamında bedensel engellilere spor malzemesi yardımı yapıldı. Öğle saatlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen malzeme teslim törenine Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zuhuri Atilla Ataalp, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, daire amirleri ile Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcuları katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lütfullah Yılmaz, proje kapsamında, 15 ortopedik engellinin 12 ay boyunca tekerlekli spor sandalyesi üzerinde basketbol eğitim alacaklarını belirtti. Yılmaz, "Eğitim alacak sporcu arkadaşlarımıza 10 adet tekerlekli spor sandalyesi, 10 adet eşofman takımı, 10 adet takım forma, 10 adet basketbol topu, 10 adet spor ayakkabısı alımının yapılmıştır. Alınan bu malzemeler için toplam 51 bin 880 TL harcanmıştır. Ayrıca sporcu arkadaşlarımızın 12 ay boyunca evlerinden alınarak spor faaliyetlerinin uygulanacağı yere geliş ve gidiş ulaşımları proje kapsamında sağlanacaktır. Bunun içinde ayrıca 7 bin 800 TL harcama yapılacaktır" dedi.
Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise, bu projeyi yaparken çok da ümitli olmadıklarını, ancak ciddi anlamda da ihtiyaçları olduğunu ve spor federasyonunun özerkleştirilmesinden buyana bu tür malzemelerin rahat alınamadığını söyledi. Keskin, "Bu projenin çıkış amacı birinci derecede spor kulübünün malzeme ihtiyacıydı. Ancak en önemlisi tekerlekli sandalye ihtiyacıydı. Bu sandalyelerin maliyeti çok yüksek ve burada da üretilmiyor. Bu sandalyeler Amerikan da üretilerek buraya geldi. Bu malzemeler spor kulübümüzün başarısına başarı katacaktır. Bun da emeği geçen öncelikle sayın valimize, vali yardımcımıza, SYDV Müdürüne ve personeline teşekkür ederim. SYDV Müdürü ve personeli bize sadece bu konuda değil, 1999 yılından beri bize her konuda yardımcı olarak duyarlı davranmıştır. Ayrıca bizleri burada yalnız bırakmayan kurum amirlerimize de teşekkür ediyorum. Ayrıca ihaleyi alan ilgili firma sorumluları hiçbir kar gütmeden bize katkı sağlayarak tekerlekli sandalyelerin ölçülerini alarak Amerikan da üreterek getirtti. Kendilerine de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Son olarak konuşan Hakkari Valisi Muammer Türker ise kendisinin İl Jandarma Komutanı ile birlikte Sümbül Engelliler Spor Kulübü nün bir müsabakasına katıldığını hatırlatarak "Burada arkadaşlarımı engelleri nasıl aşarak güzellikler ortaya koyduklarını birlikte gördük. Bu da bizi mutlu etti. Hakkari nin her zaman sosyal ve spor faaliyetlerle adının duyurulması lazım. Hakkari adının istemediğimiz olaylarla anılmaması gerekiyor. Memleketin her tarafına Hakkari nin bir güzellikler diyarı olduğu imajını hep birlikte vermemiz gerekiyor. Bu anlamda bedensel engelli kardeşlerimizin gösterdikleri üstün performans ve Hakkari nin imajına yaptıkları katkı inkar edilemez. Bu proje ile yaptıkları çalışmaların daha ileri bir noktaya gitmesini ümit ediyoruz. Bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu malzemeler arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte de kendilerini izlemeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımız engelli olmayan birçok insanın kaçınarak yapmak istemediği bir sportif faaliyeti burada güzellikle yaparak yaşatıyorlar. Bundan dolayı bütün yönetici ve engelli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Vali Muammer Türker, vakıf hizmetlerini başarılı bir şekilde yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lütfullah Yılmaz ı tebrik ederek bir teşekkür belgesi takdim etti. Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı Naif Duman ise, proje kapsamında yapılan ihaleyi kar gütmeden alarak kendilerine Euro bazında Amerikan dan alınan tekerlekli sandalyeleri imal ettiren ilgili firma sorumlularından Rahmi Şener e bir teşekkür plaketi takdim etti.
Daha sonra Vali Muammer Türker, proje kapsamında alınan tekerlekli sandalye ve spor malzemelerinin bir bölümünü temsili olarak Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı Naif Duman a teslim etti. Tören, daha sonra Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularının kendi aralarında yaptığı gösteri maçı ile son buldu. NEVZAT TAŞ (İHA)

 

Bu haber toplam 5506 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim