• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Sümbül dağı doğu ve batı zirvelerine tırmanış yapıldı

Sümbül dağı doğu ve batı zirvelerine tırmanış yapıldı
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Dağcılık il temsilciliği yaz programında olan ve yüksekliği 3487 ve 3582 metre olan sümbül dağı doğu ve batı zirvelerine 21-23 Temmuz 2018 günü tırmanışı 28 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yurdun değişik illerinden gelen dağcılarla Hakkari dağcıları bir araya gelerek  21 temmuz 2018 günü sabahın erken saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne ait araç ile Depin noktasına gittiler. Burada ağır çantaları sırtlarına alan dağcılar faaliyetin birinci gününde ana kampa varmak için tırmanışa geçtiler.

Sekiz saatte 2700 metreye ulaşan dağcılardan biri bayan iki kişi yüksek irtifadan etkilenerek rahatsızlık geçirince Askeri Helikopter ile aynı gün Hakkari merkezine alındılar. Geriye kalan diğer dağcılar 2850 metre yüksekliğinde olan ana kampa ulaşarak geceyi geçirdiler.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Faaliyetin ikinci gününde program gereği Sümbül dağının batı ve doğu zirvelerine ulaşmaktı. Sabah saat 05.00 da  hazırlığa geçen dağcılardan 19 kişi batı zirvesine hareket ederek 3 saatte hedefe vardılar.

Burada TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, zirve hakkında detaylı bilgiler vererek  Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü sayın Reşit Güldal’ın imzasını taşıyan katılım belgelerini dağcı arkadaşlarına takdim ederek tebrik etti.  Zirve defterine isimlerini yazan dağcılar yaklaşık iki saat zirvede kaldılar.

Bir müddet beraber inişe geçen dağcılardan dokuz kişi Sümbül dağının doğu zirvesine sırt hattını kullanarak ekipten ayrıldılar. Rotanın bazı bölgelerinde ip kullanarak iniş ve çıkışlar yapan dağcılar üç saatte zirveye ulaşarak ikinci zirve sevincini birbirlerini kutlayarak geçirdiler. Zirve defterine isimlerini yazan dağcılar hızlı bir şekilde ayrı bir parkurdan inişe geçerek ana kampa akşam saatlerinde vardılar.

 Birinci zirveyi tamamlayan dağcılar aynı gün öğle saatlerinde kamptan ayrılarak Hakkari merkezine akşam saatlerinde ulaşmayı başardılar.

Her iki zirveyi aynı gün yapan dağcılar ise Ana kampta ikinci gece kalarak dinlenmeye geçtiler.Faaliyetin üçüncü günü sabah inişe başlayarak öğle saatlerinde Depin noktasına ulaştıktan sonra dağcıları karşılayan arkadaşlarının  meyve ikramını kabul ederek faaliyeti sonlandırdılar.

TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç,  yaptığı konuşmada Yaz kış yapmış olduğumuz Sümbül dağı tırmanışına her geçen gün katılım çoğalmaktadır dedi.

Ertunç,”Yalnız Sümbül dağı gibi çetin olan dağlara tırmanış yapmadan evvel daha basit dağlara tırmanış yaparak zor koşullara dayanıklı ve uyumlu olabilme gibi fiziksel yetilerini geliştirme, sorumluluğu ve tecrübeyi öğrenme ve yüksek irtifada dayanma gücünü geliştirmeleri gerekir.

Kişinin dağda imkanların çok kısıtlı olduğunu bilerek kendisine son derece güvenip zor şartlarda yapılan faaliyetlere katılması doğa bilecek aksiliklerin önüne geçmesi demektir. Zorlu geçen Sümbül dağı tırmanışını üç günde tamamlayarak kazasız belasız sonlandırdık. Tüm katılımcıları tebrik ediyorum dedi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim