• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

SÜMBÜLÜN ARDINDAN TIP ÖĞRENİMİNE…

H. Aziz Hatipoğlu

“Orda bir köy var uzakta,

O köy bizim köyümüzdür

Gitmesek te, görmesek te,

O köy bizim köyümüzdür”

Diye anlatıyor şair yazdığı şiirde köyünü.

Evet, bahsettiğimiz köyümüz Sümbül Dağının ardında yeşil bir vadiye kurulmuş, 30-40 haneli Ağaçdibi köyümüzdür.

Ve kahramanımız, köyden ilk Tıp Fakültesini kazanan emekli korucu bir babanın altı çocuğundan ikincisi olan Serkan Adıyaman.

Bu köyümüzden çalışkan, başarılı, pırıl pırıl bir gencimiz çalışmasının ve azminin semeresini alarak bu yıl ikinci kez girdiği Üniversite Seçme Sınavında 473 fen puanı alarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 

 Serkan Adıyaman adındaki bu gencimiz korucu bir babanın altı çocuğundan ikincisidir.

Ağaçdibi köyümüz unutulmuş ve Anadolu’nun şirin köylerinden sadece birisidir. Hakkâri merkeze 20 kilometre mesafede bulunan köyümüzde yıllar önce ilkokul açılmıştı. Buraya önceleri asil öğretmenler atanırken son yıllarda artan terör ve şiddet ortamında kimse gitmek istememiş ve vekil öğretmenlerle eğitim ve öğretim sürdürülmüştü.

İlköğretimini Ağaçdibi köyünde tamamlayan Serkan Adıyaman ortaokulu merkez Sermaye Piyasası Kurulu Ortaokuluna iki yıl devam etmiş ve daha sonra Çimenli Köyü Ortaokulundan mezun olmuştur. Daha sonra Van İpek Yolu Öğretmen lisesine girmiştir.

Serkan Adıyaman “Vekil öğretmen olarak köylerinde görev yapan Hikmet Korkmaz’ı unutmadığını, gerek ortaokul yıllarındaki kendisine veli olarak verdiği destek ve akabinde lise ve liseden mezun olduktan sonra verdiği motivasyon ve tercihlerindeki desteği için de buradan teşekkürlerini iletiyor.”

Okul hayatı boyunca derslerine aşırı merakı, çalışkanlığı ve azmi sayesinde altı kardeşli bir evde ve zorluklar içerisinde çalışmalarını devam ettirmiş ve hayalini kurduğu okula Tıp Fakültesine ve hayalini kurduğu mesleğe doktorluk için ilk adımını Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kayıt yaparak gerçekleştirmiştir.

2016-2017 Eğitim öğretim yılında liseden mezun olan ve başta birçok mühendislikler ve eczacılık ile diş hekimliklerine girebileceği halde ısrarla buralara kayıt yapmayarak bir yıl daha beklemiş ve Hakkâri Reel Akademi Üniversite Kursuna devam ederek bilgisini ve öğrendiklerini pekiştirerek bu yıl için girdiği Üniversite Sınavında 473 fen puanı alarak azminin ve gayretinin sonucunu görmüştür.

Görüştüğümüz ve sevincine ortak olduğumuz babası korucu emeklisi Hacı Adıyaman, “Dördü erkek, ikisi kız altı çocuk babasıyım. Çocuklarım okumaya çok istekli. Büyük kızım Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi PDR’yi geçen yıl kazandı ve şu an ikinci sınıfa geçti. Halen bir oğlunun lise 1 sınıfta, diğerinin liseye yeni kayıt yaptığını ve en küçük çocuğunun da altıncı sınıfta okumalarına devam edeceğini anlattı.

Oğlu Serkan için ikinci bir parantez açan baba Hacı Adıyaman şunları söyledi.

“Oğlum Serkan ta ilkokuldan başlayarak bugüne kadar okumaya aşırı hevesli ve çalışkan bir çocuktu. Geçen yıl üniversiteyi kazandığı ve bizim herhangi bir fakülteye kayıt yapmasını istediğimiz halde o ısrarla tıp fakültesine gireceğini ve doktor olmak istediğini söylüyordu. Allaha şükür bu yıl o isteği gerçekleşti ve Ağaçdibi köyümüzden de bir doktor çıkacak. Bunun için sevinçli ve gururluyum.

Emekli köy korucusuyum. Emekli maaşıyla bu çocukları okutmak çok ağır gelecek. Hele ki Tıp fakültesinde okuyan bir çocuğun eğitim masrafları bizi çok zor durumda bırakacak. Başta Valimiz ve diğer büyüklerimizden çocuğumun okuması ve gelecekte vatanına ve yurduna hizmet edecek bir doktor olması için desteklerini bekliyorum.

İnşallah diğer çocuklarımda iyi okullara yerleşip geleceklerini kurtarır ve vatan ile millete yararlı birer insan olurlar.    

Köylerinden okumuş birçok insan yetiştiğini, mimar, öğretmen, hemşire bunlardan bazıları olduğunu ama köylerinden ilk kez doktor çıkacağı için gururlandıklarını ve sevinçlerinin kat be kat artarak tüm köye yayıldığını dile getirdi. 

Baba Hacı Adıyaman’ı böyle çocukları yetiştirdiği ve sahip çıktığı için kutluyoruz.

Genç ve çalışkan çocuğumuz Serkan Adıyaman’ı da Tıp Fakültesini kazandığı ve köylerinden ilk kez Tıp Fakültesinde okuyacak ve doktor çıkaracağı için tekrar tekrar kutluyor, gözlerinden öpüyor, başarılarının daim olmasını diliyor, desteklerimizin kendileriyle beraber olacağını belirtiyoruz.   

Bu yazı toplam 3700 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim