• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Süphan Dağı dağcılara geçit vermedi!

Süphan Dağı dağcılara geçit vermedi!
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) 2017 programında olan Süphan dağı kış tırmanışı Yurdun çeşitli illerinden gelen dağcıları bir araya getirdi.

  Aralarında TDF. Yönetim Kurulu üyesi Metin Helimoğlu ile beraber ünlü dağcılarında bulunduğu 97 dağcı Bitlis-Adilcevaz ilçesinde bir araya gelerek tırmanış hazırlıklarını yaptılar.

Olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün gecikmeli başlayan tırmanış faaliyeti bir gün sonra devam etti. Sabah saatlerinde araçlarla Aydınlar beldesine bağlı Kışkılı köyüne bir kilometre kala  Kamp yükünü sırtlarında taşıyarak 2 bin 700 metre yüksekliğinde olan KIşkılı yaylasına akşam saatlerinde vardılar.

 Dağcılar eksi 36 derecede çadırlarını kurarak dinlenmeye geçtiler.  Gece saat 02.00 da tırmanış hazırlıklarını yapan dağcılar saat 03.30 da Doğu Anadolu'da Van gölünün kuzeyinde olan Süphan Dağına hareket ettiler.
  Aşırı soğuktan dolayı bazı dağcıların tırmanıştan Pas geçtiği gözlendi.

Kafa fenerleriyle karda bata çıka 3200 metreye ulaşan dağcılar istemedikleri bir manzarayla karşılaştılar. Yol güzergahında iki metreyi geçen Kar kitlesinin kırıldığını fark ederek geri dönmek zorunda kaldılar.

Sabah 07.00 sıralarında kampa dönen dağcılar çadırlara geçerek havanın biraz yumuşamasını beklediler.

Öğleye doğru kamp alanını terk eden dağcılar ağır yükleriyle 7 kilometre uzaklıkta olan Aydınlar beldesine yürüyerek ulaşmayı başardılar. Aşırı soğukta bir dağcı sporcunun ellerine geçirdiği Kaz tüyü eldivenlere rağmen parmaklarının donduğu gözlendi.

 Adicevaz ilçesine geri gelen dağcılar memleketlerine uğurlandılar. Hakkari İlinden faaliyete katılan Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç, Kış faaliyetlerinde dağcıların aşırı soğuğa karşı kaliteli malzeme kullanılması gerektiğini ifade ederek TDF. 2017 programında olan tırmanışlara katılacağını ve her fırsatta Hakkari bölgesindeki dağların dağcılar için önemli olduğunu ve kış aylarında hiçbir güvenlik sorununun olmadığını  aktaracağını söyledi.

Ertunç ayrıca bu faaliyeti programa alan ve hazırlayan TDF Başkanı sayın Ersan Başer ve yönetim kuruluna, faaliyete katılan ve organize eden Yönetim Kurulu üyesi sayın  Metin Helimoğlu ve ayrıca Bitlis dağcılık il temsilcisi Adem Gül ve arkadaşlarına şükranlarımı ve saygılarımı iletiyorum dedi. Feyzullah Taş/İHA

suphan-dagi-tirmanisi-1.jpgsuphan-dagi-tirmanisi-m.jpg

 

Bu haber toplam 3189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim