• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Suriyeli çocuk dilenciler

Suriyeli çocuk dilenciler
Hakkari’de sayıları her geçen gün artan dilenen çocukların önüne geçilemiyor. Zabıta ekipleri operasyon yapacağını ise önceden bilip ortalıktan kaybolmaları herkesi şaşırtıyor.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Hakkari’ye yerleşen Suriyeli ailelerin soğuk kış günlerinde duvar diplerinde dilenmesi ne yönelik tepkiler artmaya devam ediyor. Valilik, belediye ve vatandaşların her defasında evlerini ziyaret ederek yardım eli uzattığı Suriyeli ailelerin çarşı merkezinin değişik noktalarında halen dilenmeleri vatandaşların düşündürmeye başladı.
 
VATANDAŞLAR "BİRİLERİ BU AİLELERİ DİLENDİRİYOR GÖRÜŞÜNDE"

Cadde başlarında, işyerlerinde ve banka ATM’lerinin önünde bekleyerek vatandaşlardan para dilenen başta yetişkinler bulunmak üzere küçük yaştaki çocuklar yaşıtlarına kötü örnek teşkil ettiğini belirten Hakkarili vatandaşlar küçük bir ilde bu kadar dilenen aile ve çocukların var olmasının utanç verici olduğunu söylediler. 
 
ZABITA OPERASYONUN'DAN ÖNCEDEN HABER ALIYORLAR
 
Bazı basın mensupları ise Zabıta Müdürlüğünü arayarak dilenci operasyonu yapılacak mı sorusuna ise evet hemen operasyon yapacağız hazırlanın çıkıyoruz söylemesi üzerine önceden haber alan dilencilerin ortalıkta kaybolması ise basın mensuplarını bile şaşırttı. Birçok vatandaş ise kadın ve çocukların başkaları tarafından dilenmeye zorlandığını ve bunun bir ekip işi olduğu iddiasında bulundular. Vatandaşlar Hakkari Belediye Başkanlığı yetkililerine çağrıda bulunarak dilenen aile ve çocuklarının adreslerinin belirlenmesi ve gereğinin biran önce yapılmasını istediler.
 
SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
 
Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise, daha önce dilenen çocukları toplayarak kendilerine kışlık ayakkabı ve giyim malzemesi yardımında bulunarak bir daha dilenmeleri halinde ise aileleri ile birlikte kendilerini şehir dışına çıkartması uyarısına rağmen sayılarının her geçen gün artması herkesi şaşırtıyor. Birçok vatandaş ise aynı görüşü paylaşarak birilerinin bu aileleri dilendirerek ve bununda bir ekip işi olduğu iddiasını sürdürüyorlar. Hakkarihabertv.com
 
dilenciler-1111.jpg
 
dilenciler-m.jpg

 

 
Bu haber toplam 11214 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim