• BIST 9548.09
  • Altın 2488.299
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.4253
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Suruç-Kobane sınırında olaylar çıktı

Suruç-Kobane sınırında olaylar çıktı
Hakkari Belediyesi Eş Başkanları, Eş Başkan Yardımcıları ve Belediye meclis üyeleri Suruç-Kobanê sınırına gelen Kobanê halkına destek verip geceyi eylem alanında geçirdi.
SURUÇ-  IŞİD çetelerinin ağır silahlar ile Kobanê'ye saldırıları sonucu bölgeyi terk etmek zorunda kalan Kobanê halkına moral vermek ve bu saldırıları protesto etmek amacı ile  Urfanın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar beldesi bölgesinde bulunan sınır hattında eylem çadırları kuruldu.
 
HDP'nin öncülüğünde başlatılan eyleme tüm HDP seçilenleri, bazı HDP Milletvekilleri çevre illerden binlerce vatandaş destek verirken, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Eş Başkan Yardımcıları Behçet Kanat, Derya Çiftçi ve Belediye meclis üyeleri geceyi eylem alanında sınırı geçen Kobanê halkı ile geçirdi.
 
Eylem alanında 10 büyük konaklama çadırı, 1 malzeme çadırı ve seyyar tuvaletler kurulken, buraya gelen vatandaşlar sınırı geçen bazı Kobanililer ile birlikte ateşler yakıp geceyi geçirdi.
 
Türkiye'ye girişlerine izin verilen Kobanililerin sayısı 60 bini geçtiği, sınırı geçenlerin bazıları akrabalarına gittiği, bir çoğunun belediyenin taziye evleri, okul bahçeleri, camilerde kaldığı bilgisi verilirken bazılarında sokaklarda  battaniyelere sarılarak geceyi geçirdiği görüldü.
 
Sınırı geçenlerin genelde kadın, yaşlı ve çocuk olduğu bildirilirken gençlerin ve yetişkin erkeklerin IŞİD çeteleri ile çatışmak için silahlanarak Kobaniyi terk etmediği bilgisi verildi.
 
'REHİNELERE KARŞI TANK VE MÜHİMMAT'
 
Ayıca sınırı geçen bir Kobanilinin, 2 gün önce sınırı geçerek Kobaniye gelen trende bulunan 6 tank ve mühimmat ile IŞİD çetelerinin Kobaniye saldırıları başlattığı, bu tankları IŞİD'in kullanmayı bilmediği için kullananların Türk subayı olduğu ve bunun karşılığında Türk rehinelerinin serbest bırakıldığını iddia etti. Hakkarihabertv.com
 
kobane-olay-1.jpg
 
kobane-olay-2.jpg
 
kobane-olay-3.jpg
 
kobane-olay-4.jpg
 
kobane-olay-5.jpg
 
Bu haber toplam 6702 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim