• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

TAKSİM DEĞİL HAKKARİ SOKAĞI !

Hakan Taş

Bugünleri de gördük ya, Allah’ımıza ne kadar şükretsek azdır.

Biz yıllarca acının başkenti konumundaydık. Her gece silah sesleri, çatışma ortamı, biber gazı, kapanan kepenkler, göndere çekilen iflas bayrağı, dayak, gözaltı, huzursuzluk…

İsrail ve Filistin’de yaşanan görüntülerin aynısını Hakkari sokaklarında resimlemek mümkündü. Gece ise sokaklarda sadece zırhlı araçlar ve güvenlik güçleri görünürdü. Fırınlarda sadece iki ekmek almak için çok uzun kuyruklar oluşturduk.

Ve bugünlere bakıyorum da gördüklerim gözlerimi yaşartıyor. Türkiye Hakkari’yi konuşuyor. İç turizm ilimize akıyor. Bilim adamları, yazarlar, akademisyenler, sanatçılar, dernekler ilimize turlar düzenliyor. Çukurca ilçesi ise adeta Antalya Kemer’i andırıyor.

hakkari-geceleri-1-003.jpg

Ramazan aylarında ise ilimizde hayat resmen gece başlıyor. İftardan hemen sonra herkes kendisini sokağa atıyor. Her adımda hayat var hareketlilik var.

Cumhuriyet caddesi trafiğe kapatılarak huzur sokağı haline geldi. İğne atsan yere düşmez misali aynı sokağa 10 bin kişi sığabiliyor.

Herkes ailesi ve dostlarıyla turlamanın, kaçak çay yudumlamanın huzuruyla gecesine keyif katıyor. Uşkun, mısır, tatlı, çerez, her türlü içecekler, meyve, kısacası ne istersen anında bulabiliyorsun.

Bu güzelliğin mimarı olan ilimiz valisi İdris Akbıyık’a mikrofonumu uzatıyorum;

-Sayın Valim, Taksim meydanından Hakkari meydanına geldiniz. Yorumunuz?

hakkari-geceleri-2-003.jpg

-“Burada her şey çok güzel. Hakkari kabuğunu kırdı, Taksimdeki canlılığın aynısını burada görmek mümkün. İftardan sonra bizde halkımızla birlikte turlayarak, Ramazan gecelerinin sıcak sohbetlerini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. İl dışından gelen konuklarımız buraya hayran kalıyorlar.

Mayıs ayındayız ve hala burada kayak keyfi var. Bize bu huzuru sağlayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Herkesi saklı cennet Hakkari’ye davet ediyoruz.

Hakkari ili keşfedilmemiş bir cennettir. Burada olmaktan ve yaşamaktan son derece mutluyuz. Herşey halkımızın huzur ve güveni içindir”…

hakkari-geceleri-3-002.jpg

Bir taraftan festivaller, bir taraftan sergiler, bir taraftan konserlerle Hakkari ilimiz en şık günlerini yaşıyor. Ve umuyoruz ki bu hep böyle devam eder.

Bu yazı toplam 4333 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim