• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Tansu"Hakkari Dağları" söyleşileri devam ediyor

Tansu"Hakkari Dağları" söyleşileri devam ediyor
Dağcı Fotoğrafçı Hacı TANSU, son çıkardığı "Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları" kitabının imza günleri ve "Hakkari Dağları" konulu söyleşileri için değişik illerden davetler almaya devam ediyor.

Dağların kenti Hakkari'nin dağları, doğası ve doğa sporları alanında tanıtımlarına devam eden Dağcı Fotoğrafçı Hacı TANSU, son çıkardığı "Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları" kitabının imza günleri ve "Hakkari Dağları" konulu söyleşileri için değişik illerden davetler almaya devam ediyor.

Uzun yıllardır Hakkari de dağcılık yapan ve fotoğraf çeken Dağcı-fotoğrafçı Hacı Tansu İzmir, Bodrum, Bursa'da spor kulüpleri, fotoğraf dernekleri, doğa severler ve gurbette olan Hakkarililerle bir araya geldi. Bu buluşmada gelen davetlilere Hakkari dağları, yaşamı ve doğası tanıtıldı. Ardından Hakkari Dağları kitabı meraklıları için imzalandı.

 Önümüzdeki günlerde Adana ve Mersin illerine davet üzerine gidecek olan Tansu, Bu illerde Hakkari dağlarını, doğa sporları potansiyelini, dağcılık rotalarını dağcılarla paylaşacak. Aynı söyleşide "Hakkari Dağları" kitabı da meraklılarıyla buluşacağı belirtildi.

Bursa’da Hakkari Dağları Sunumu

Bursa Sınır Tanımayan Dağcılar Kulübünün daveti üzerine Bursa'ya giden Tansu bir çok dağcılık kulübü, fotoğraf dernekleri ve doğa severlerin katıldığı söyleşide Hakkari dağlarını anlattı. Bursa Nilüfer Belediyesinin Dernekler Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye çok sayıda davetli katıldı. Sunum ve söyleşiden sonra Tansu, Türkiye Dağcılık Federasyonunun Kulüp Başkanları toplantısına katıldı.

Bursa’da Kulüp başkanları toplantısı

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarihinde ilk defa düzenlenen TDF Kulüp Başkanları Toplantısına Hakkari'yi temsilen Hacı Tansu katıldı. Toplantı için davet alan Tansu ilimizin dağlarını, dağcılık potansiyelini, buzullarını anlattı. Önümüzdeki yıllarda Hakkari de yapılması planlanan dağcılık ve doğa sporları kamplarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli alt yapının hazırlanması, ilimizde ki kulüplerin öncülüğünde tırmanışlar yapılması için çalışmalar yürüttü.

Tansu, Hakkari dağcılığının daha da ileriye gitmesi için, dağcı sporcuların yetiştirilmesi, TDF tarafında desteklenmesi için Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Ersan BAŞAR ile birebir görüştü. Toplantıda da Hakkari dağcılık sorun ve önerilerini dile getiren Tansu, TDF Başkanı Prof.Dr.Ersan BAŞAR' dan destek sözü aldı.  Yeni bir vizyonla ve bütünleştirici bir düşünce ile hareket eden TDF başkan ve yöneticileri, Cilo Dağları için uzun vadeli planlarının olduğunu dile getirdiler.

Toplantıya Hakkari Dağları damgasını vurdu

Toplantıda Cilo-Sat ve Hakkari dağlarında tırmanışların yapılması, buzullarda eğitimlerin yapılması ve Hakkari dağlarının dağcılıkta daha aktif hale getirilmesi konuşuldu. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Ersan BAŞAR, hem birebir görüşmede hem de toplantıda Hakkari dağlarının ülke dağcılığı açısından çok önemli olduğunu, Özellikle de buzulların eğitim için oldukça uygun olduğunu, bu bağlamda önümüzdeki yazdan başlayarak Hakkari dağlarına faaliyetler düzenleyeceklerini söylediler. 81 İlden katılan dağcılık kulüpleri ve il temsilcileri de 2018 yılı programlarına Hakkari Cilo dağlarını aldıklarını, yerelde Cilo Dağcılık Kulübü desteği ile gelmek istediklerini dile getirdiler.

Toplantıda söz alan Tansu Hakkari de Cilo Dağcılık Kulübü ve Hakkari Üniversitesi Dağcılık Topluluğu olarak gelecek olan dağcılar için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıda katılan Tansu, toplantının kendileri ve Hakkari için faydalı geçtiğini, ilimizde dağcılığın geliştirilmesi için federasyon başkanı ve yöneticileri ile, yıllardır. Hakkari dağlarında faaliyet yapan yegane kulüp Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan ile, ve 81 ilden gelen kulüp başkanları ve il temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler oldukça faydalı geçti. Zirve Dağcılık yaz programına 10 günlük Hakkari faaliyeti koyduklarını dile getirdiler. Diğer kulüpler ise 2018 yılı faaliyet programlarını Hakkari dağlarını ekleyeceklerini söylediler..

Toplantı sonunda Türkiye dağcılık camiası için bir ilk olan "Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları Kitabı" Tansu tarafından dağcılar için imzalandı. Hakkarihabertv.com

haci-tansu-m-001.jpghaci-tansu-1-001.jpghaci-tansu-2-001.jpghaci-tansu-3.jpghaci-tansu-5.jpghaci-tansu-6.jpghaci-tansu-7.jpg

Bu haber toplam 3331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Hakkari'de halk oyunları yarışması başladı02 Mart 2024 Cumartesi 11:47
  • Emekliye 3 bin lira ikramiye!02 Mart 2024 Cumartesi 09:36
  • Dengbêji Seyranoğlu sevenleriyle buluşuyor22 Şubat 2024 Perşembe 12:19
  • İnadım inat lale çocuk tiyatrosu09 Şubat 2024 Cuma 09:01
  • Güler "10 yıldır gizemli taşlar topluyor"06 Şubat 2024 Salı 16:35
  • Gribal enfeksiyonlar30 Ocak 2024 Salı 13:14
  • Hakkari kadın kooperatifi Gaziantep fuarında27 Aralık 2023 Çarşamba 13:35
  • Aydın Aydın ve Sofi Ömer Kürtçe Erik Dalı klibi21 Aralık 2023 Perşembe 10:11
  • Ünlü oyuncu Keçeci Hakkari fuarında09 Aralık 2023 Cumartesi 08:30
  • Van'da Hacivat Karagöz oyununa büyük ilgi26 Kasım 2023 Pazar 17:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim