• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Tarihi Çukurca Kalesi’nin zirvesine bisikletle çıktı

Tarihi Çukurca Kalesi’nin zirvesine bisikletle çıktı
Hakkari'nin Çukurca ilçesi, huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte sporcuların cazibe merkezi haline geldi.

Çukurca Kaymakamlığı ve belediyesi, ilçenin tanıtımı için birçok projeye ortaklaşa imza attılar.

Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, Çukurca'ya 2017 yılında atandığı ilk günden beri ilçenin kalkınması ve adının sadece terör değil sanat, spor ve tarihiyle anılması için üstün bir çaba harcadıklarını söyledi.

Kaymakam Ayça, “Çukurca, Türkiye'nin en ücra noktası olmasıyla birlikte bütün kurumların halkla bütünleştiği güzel ve şirin bir ilçe konumundadır.

Bölgede yaşanılabilir olduğuna katkı sunmak ve kalkınması için herkes üstün bir caba harcıyor. Polis, öğretmen, doktor herkes burada yaşamaktan oldukça memnundur.

Bir zamanlar terör nedeniyle yasak olan birçok yer, şu an halkın ve gençlerin hizmetine açıldı. Tarihi 400 yıllık kale evlerinin bulunduğu zirveye bugün gençlerimiz gezi turları düzenliyor.

Son olarak Mehmet Sıddık Duran (22) isimli genç, ilçe tarihinde ilk defa bisikletle kalenin zirvesine tırmanarak bir ilke imza attı. Kendisini gerek bu medeni cesaretinden gerekse de genç sporculara örnek olduğu için kutluyorum” dedi.

cukurca-kalesi-2.jpg

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ise, ilçenin her türlü spor alanları için oldukça elverişli bir yer olduğunu belirterek, “Buradan Türkiye'deki bütün sporcuları misafir etmekten mutluluk duyacağız. M. Sıddık Duran'ı da ayrıca kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Genç sporcu M. Sıddık Duran da, hep hayali olan şeyi gerçekleştirdiğini ve bölgede dağ bisikleti için çok uygun alanların olduğunu belirtti. Duran, “Tarihi kale evlerinin zirvesi önceleri güvenlik nedeniyle yasaktı. Sonradan tekrar halkın hizmetine açıldı.

Benimde hayalimdi, ilk defa bisikletle oraya çıkmak istiyordum. Bunu da başardığım için çok mutluyum. Buradan maceracı ve benim gibi dağ bisikleti tutkunlarına sesleniyorum.

Gelin burada hep birlikte unutamayacağız güzel anları hep birlikte yaşayalım” şeklinde konuştu. İHA

Bu haber toplam 2516 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim