• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Tarihi Koçanıs kilisesinde kaçak kazı

Tarihi Koçanıs kilisesinde kaçak kazı
Hakkarili Avukat Erol Çallı, Konak köyünde bulunan tarihi Koçanıs Kilisesi’nde kaçak kazı yapan şahısları dedektif gibi takip etti.
31 Aralık Perşembe günü Konak köyündeki tarihi Koçanıs Kilisesi’nde İ.K. isimli şahsın liderliğinde 6 kişinin kaçak kazı yaptıkları bilgisini alan Hakkarili Avukat Erol Çallı, hemen harekete geçti.
 
Zorlu kış koşullarında Berçelan Yaylası üzerinden kaçak kazı yapanları yakalamak için akrabalarını Konak köyü merkezine gönderen Çallı, bu şahısların kaçma ihtimalini engellemek amacıyla aracıyla Erziki mevkisinde beklemeye başladı. Konak köyü istikametinden gelen 6-7 şahsı gören Çallı’nın korna çalmışsa üzerine şahıslar Ördekli köyüne doğru kaçtı.
 
Aracıyla şahısların kaçtığı yöne doğru ilerleyerek önlerini kestiğini ifade eden Erol Çallı, şahısların birbirleriyle akraba olduklarını belirtti. Çallı, bu şahıslarla tartışma çıktığını sonra grubun Hakkari-Van karayoluna doğru gittiğini anlatan Çallı, şunları söyledi: "Kazma küreklerini saklayabilecekleri ihtimali ile karayolunun altındaki menfeze baktığımda İ.K. isimli kaçak kazı şebekesinin başını çeken kişiyi gördüm.
 
Şahsı sürüklememe rağmen menfezden çıkaramadım. Jandarmayı çağırmak için telefon açmaya gittiğimde, şahsın Kaymaklı köyüne doğru gecenin karanlığından yararlanarak kaçtığını gördüm. Bu şahıslar ayrıca köyümüzde bulunan, bekçilerimizin kaldığı okulun kapısının kilidini kırarak geceyi burada geçirmiş. Bu çetenin elebaşlarından Ş.T.'nin Erziki mevkisinde, bu olayı jandarmaya bildirmem halinde bunun sonuçlarına katlanacağımı, illegal örgütlere hesap vereceğim şeklinde tehdit etti." 
 
Olay üzerine Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanlığı’na giderek suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Çallı, sözlerini şöyle tamamladı: "Koçanıs Kilisesi, Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nün 06.10.2000 tarih ve 2450 sayılı kararı ile Sit alanı ilan edilmiştir.
 
Burada kaçak kazı yapanlar iki ile beş yıl arasında hapis cezası alacaklar. Konak köyü, rahmetli babam H. Abdulgani Çallı'nın korumak için hayatını adadığı ve büyük bedel ödediği bir yer. Hatırasını yaşatmak için her türlü yola başvuracağım, gerek yasal gerek örfi bütün yollara başvurarak, kaçak kazı yapanları cezalandıracağım.” Haber: Feyzullah Taş/İHA
 
kocanis-kilisesi-m.jpg
 
Bu haber toplam 6567 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim