• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

TAŞ GÖREVİ BIRAKTI !

Hakan Taş

Hani derler ya Hacca herkes gider ama herkes Hacı olamaz. Dernek kurmak da kolay ama yaşatmak zordur. Van’da kuruldu kısa süre sonra kapandı. Ankara’da 50 yıl gecikmeli kuruldu ayakta zor duruyor. Mersin ve Antalya’da var-yok arasında… İstanbul’da ikinci bir dernek kuruldu kısa sürede sarsıldı ve yönetim değişti. Yani kısacası DERNEK zor iştir.

İzmir için aynı şeyleri söylemek haksızlık olur. İzmir Hakkarililer Derneği 2004 yılında kuruldu. İlk yönetim kurulu başkanlığını eğitimci ağabeyimiz Fazıl Taş yaptı.

 Daha sonra Mustafa Yıldız, Nurettin Ataman, Hayati Oral, Av.Mesut Ataman, İrfan  Ertuş ile varlığını sürdürdü. En son Behçet Taş bu sorumluluğu üstlendi. Adı geçen tüm arkadaşlar Hakkari’yi onurlu bir şekilde temsil ederek barışçı ve birleştirici bir yol çizdiler.

Görevi devir eden Behçet Taş, İzmir’e ilk göç edenlerden olup tüm yönetimlerde üye olarak yer aldı. 2015 yılında yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Üç yıllık görev sürecinde çok büyük başarılara imza attı. Neden bir dönem daha devam etmediniz diye sorduğumda şu yanıtı aldım; “Ben değil biz varız. İsimlerimiz farklı olsa da sevdamız Hakkari’dir.

Demokraside değişim gerekliliktir. Hizmet bayrağı el değiştikçe daha özgür ve güçlü dalgalanır. Sivil toplum kurumlarında 3-4 dönem aynı kişilerin görev almalarını doğru bulmuyorum.

Yaşam değişimle değişir. Ben görevimi aksatmadan, çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarımla çalıştık, çabaladık. Farkında olmadan bir eksiğimiz ve yanlışımız olmuş ise de herkesten özür diliyorum. Ben dernekten ayrılmadım, görevi çok değerli kardeşimiz Şemsettin Kotluk’a devrettim. Yine yönetimde, yine tüm hemşerilerimin emrindeyim”…

İzmir Hakkarililer Derneği oluşumunu önemsiyoruz. Çünkü orada 21 bin Hakkarili ikamet ediyor. Derneğin 220 üyesi mevcuttur.

Yeni başkan Şemsettin Kotluk kimdir? 1962 yılında Beytüşşebap’ta dünyaya geldi. Van Erek lisesinde mezun olduktan sonra ticaret hayatına atıldı. Hakkari merkezde Mahmutpaşalılar isimli ilk giyim mağazasını açtı. Yine ilk bayan terzi, gelincik ve bayan kuaför hizmetlerini sundu. 1990’lı yıllarda İzmir’e yerleşti. Burada turizm sektöründe faaliyet gösterdi. 2007-2014 yılları arasında inşaat ve gıda sektöründeki başarısını Irak’a taşıdı. Irak ile ticari ve ekonomik ilişkilerini sürdürüyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Şemsettin Kotluk, efendi ve yardımsever kişiliğiyle biliniyor, Hakkari’ye olan sevdasıyla da tanınıyor.

İzmir Hakkarililer Derneği varlığını her zaman iyi yönde his ettirdi. İzmir’de çeşitli müsabaka ve yarışmalara katılan öğrencilerimize barınma, eğitim gören gençlerimize burs, hasta ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dost eli uzattılar. Hakkarilileri ilgilendiren her konuda watsapp hattı ve herkesin cep telefonuna mesaj yoluyla bilgi aktarıldı. Başkan kim olursa olsun gönüllerin adamı bir nefer olan Lezgin Ünal’ın çabaları ise takdire şayandır.

150 dernekten oluşan ve etkin bir güce sahip olan federasyonun bir resmi üyesi de İzmir Hakkarililer Derneğidir. 

Görevi devreden Behçet Taş’a teşekkürler, bayrağı teslim alan Şemsettin Kotluk’a başarılar dileyerek İzmir Hakkarililer Derneğinin en kısa zamanda kiralardan kurtularak kendisine ait bir mekanda çalışmalarını yürütmesini diliyorum.

Hakkari’den İzmir’deki Hakkarililere Sümbül dağı büyüklüğünde selamlar…

behcet-tas.jpgkim.jpg

Bu yazı toplam 5595 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim