• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Taş ve torba kullanarak şehri susuz bıraktılar

Taş ve torba kullanarak şehri susuz bıraktılar
Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Şaban Alkan ve beraberindeki 15 mahalle muhtarı, 3600 rakımlı Golan ve Berçelan yaylasında tahrip edilen şehrin içme suyu şebekelerini yerinde inceleyerek, yapılan tahribata sert tepki gösterdi.

NOT:VİDEO YÜKLENİYOR.... Karadağ ve Berçelan yaylalarından şehir merkezine getirilen içme suyu isale hattında ve maslaklarda oluşan arızalardan dolayı şehrin büyük bir bölümüne yaklaşık iki haftadır su verilemiyor.

Valilik makamından alınan özel izinle Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız, Belediye Eş Başkan Yardımcıları, belediye encümenleri, 15 mahalle muhtarları ve arıza ekiplerinden oluşan bir heyet Karadağ bölgesine hareket ederken, Belediye Eş Başkan Vekili Şaban Alkan, belediye encümenleri ve arıza ekiplerinden oluşan ikinci bir heyet ise Berçelan yaylasında gitti.

“SU BORULARINA KASTEN ZARAR VERİLMİŞ”

Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız öncülüğünde Karadağ bölgesine giden belediye heyeti isale hattında yaptığı incelemelerde buradaki kaynak suları şehre taşıyan borulara kimliği belirsiz kişilerce kasıtlı olarak zarar verilerek suların şehre gelmesinin engellendiğini belirledi. Heyetin beraberindeki arıza ekipleri meydana arızaların onarılması için çalışmalarını başlattı.

“TAŞ, TORBA VE HALATLARLA SU MASLAKLARI KAPATILMIŞ”

Belediye Eş Başkan Vekili Şaban Alkan öncülüğünde Berçelan yaylasına giden belediyenin ikinci heyeti ise buradaki isale hattında yaptığı incelemeler sonucu burada bulunan bütün su maslaklarının kimliği belirsiz kişilerce taş, torba, halat vb… cisimler ile kasıtlı olarak kapatıldığını ve suların şehre gelmesi engellendiğini belirledi. Belediye heyeti taş, torba, halat vb.. cisimler ile kapatılan maslakları tek tek temizleyerek suların yeniden şehre ulaşmasını sağladı.

“BU, BELEDİYE VE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİME PROVOKASYONUDUR”

Burada kısa bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, “Kentimizde yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için 15 mahalle muhtarımız ile birlikte iki farkı bölgede çalışma başlattı. Bu çalışmalar neticesinde her iki bölgede de şebeke hatlarına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kasten hasar verildiğini belirledik.

Bunu bu halka yapan kişi ya da kişiler vicdansızdır. Tamamen kasıtlı bir şekilde yapılan bu hareket belediyemizi ve halkımızı karşı karşıya getirmek için yapılan bir provokasyondur. Bunu yapan kişileri tespit etmemiz durumunda haklarında her türlü yasal işlerimin yapılması için ilgili kurumlara başvuracağız. Tespit edilen arızaların giderilmesi için ekiplerimiz çalışmalarını başlatmış olup en kısa zamanda şehrimize yeniden suyun verilmesini saylayacağız” şeklinde konuştu.

Ayrıca Belediye heyeti ile bizzat bölgede incelemelerde bulunan mahalle muhtarları, tahrip edilen şebeke hatlarını yerinde inceleyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

İHA

su-m-002.jpg

su-1-001.jpg

img_9924.jpgimg_9756.jpgimg_9676.jpgimg_9730.jpg

Bu haber toplam 12434 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim