• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Taşıma ve servis şoförleri ile toplantı yapıldı

Taşıma ve servis şoförleri ile toplantı yapıldı
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ün talebi ve koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından üst düzey yetkililerin de katılımıyla taşıma ve servis şoförleri ile toplantı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, Hakkari’deki öğrenci servis şoförleriyle, öğrencilerin güvenli taşınması konulu toplantı düzenlendi.

İş Güvenliği Uzmanı tarafından yapılan sunumda servis araçları ve sürücülerde aranan vasıflar ile ilgili servis şoförlerinin yapmaması gereken davranışlar altı çizilerek anlatıldı.

 Toplantında söz alan kurum yetkilileri, öğrencilerin taşınması konusuna çok ayrı bir önem verdiklerini ve servis şoförlerinin de bu önemin farkına varması gerektiğini, Hakkari’de okul servis taşımacılığı yapan 276 aracın olduğunu, servis şoförlüğünün sorumluluk isteyen bir görev olduğuna işaret edildi.

Temel amaçlarının karayollarında, servis araç sürücülerini bilgilendirerek, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak ve böylece yol kullanıcılarımız olan yaya-yolcu (özellikle öğrenciler) ve sürücülerin trafik kazalarına karışmalarını önlemektir.

Kentimizde güvenli bir servis taşımacılığında, her kişi, kurum ve kuruluşa görevler düşmektedir. Bu bilinçle hareket edilirse hepimiz kazanmış olacağız.

Ailelerimizin mutluluk kaynağı ve geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızı evlerden okullarına, okullarından evlerine taşımak gibi çok önemli bir hizmet verildiğini ve  sizlere emanet edilen çocuklarımızın güven içinde taşınması, çocuklara karşı olan sevginize, ilginize,

şefkat ve merhametinize bağlı olduğunu, bunun için de her şeyden önce araçların güvenli, temiz ve bakımlı bulundurulması, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin öngördüğü düzenlemeleri, tertip ve donanımları tamamlayıp bu hususlara dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. İHA

1-339.jpg2-389.jpg2-389.jpg3-299.jpg

Bu haber toplam 2470 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim