• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

TEDAŞ binası ateşe verildi

TEDAŞ binası ateşe verildi
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden bir grup, şehir merkezinde bulunan TEDAŞ binasını kullanılmaz hale getirdi.

EŞYALARI HARAP ETTİLER: 45 derecelik sıcaklığa rağmen iki gündür elektriklerin kesik olduğunu belirten vatandaşlar, binanın içinde bulunan bilgisayar, masa, sandalye, dosya ve bilgisayarları sokağa çıkararak ateşe verdi. Diyarbakır-Mardin karayolunu trafiğe kapatan öfkeli vatandaşlar, TEDAŞ’a ait kamyonetleri de taşlayarak harap hale getirdi.

VATANDAŞ İSYAN BAYRAĞINI KALDIRDI

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde şehir merkezi ve köylere iki gündür elektrik verilmemesi isyana dönüştü. İlçenin içinden geçen Mardin-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatan vatandaşlar ateş yakarak araçların geçişine izin vermedi. Uzun kuyrukların oluştuğu ana yolda, vatandaşlar elektrik verilene kadar yolu açmayacaklarını belirtti. Sabah saatlerinde Tedaşyetkilileri, emniyet ve jandarmayla görüşen vatandaşlar, elektriğin ilçe ve köylere verilmesi konusunda bir sonuç alamadı.

Tedaş yetkililerinden ikinci bir emre kadar elektrik verilmeyeceği bilgisini aldıklarını belirten vatandaşlar, buna tepki gösterdiklerini getirdi. Diyarbakır-Mardin karayolu yanı sıra ilçe merkezinde caddelerin ortasına bariyerler kurarak yolu kapatan vatandaşlar, aşırı sıcaklarda, Ramazan’da elektriksiz perişan olduklarını dile getirdi. Elektrik olmadığı için su sıkıntısı yaşandığını anlatan vatandaşlar, yetkililere sorunu çözmeleri için çağrıda bulundu.

BİNLERCE ELEKTRİK FATURASI VE DOSYALARI ATEŞE VERİLDİ

İlçede Barış Apartmanı’nda bulunan kurumun binasına gelen vatandaşlar, binanın bulunduğu caddeyi trafiğe kapattı.

Tedaş Çınar İlçe Başmüdürlüğü binasına giren bir grup, binanın içinde ne varsa sokağa çıkarıp ateşe verdi. Öfkeli grup, binanın içindeki dolaplarda bulunan binlerce elektrik faturası, borç ve alacak senetleri ile çok sayıda farklı belgeleri yaktı. Camlarını kıran grup, binanın ikinci katında bulunan bilgisayarları da caddeyi indirip ateşe verdi. Bina sakinlerinin ve itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü ancak bina kullanılamaz hale geldi. basından

Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim