• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

TEKİRDAĞ’DA HAKKARİ BULUŞMASI!

Hakan Taş

Kurulduğu günden beri dayanışma, yardımlaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik adına üzerine düşeni fazlasıyla yapan, herkesin yüreğine dokunmayı başaran Trakya Hakkarililer Derneği büyük buluşmaya hazırlanıyor. 17 Ekim Pazar günü Çerkezköy’deki programa her meslekten saygın isimler katılıyor.

Aslında festival havasında 10 bin kişiye hitap edecek geniş çaplı bir program tertiplenmişti. Pandemi dolayısıyla valilik izin vermeyince dernek çatısı altında “Biz bize” yemekli bir programa karar kılındı. Sevilen sanatçılarımız Hemido ve Kemal Çiftçi sahne alacaklar. Kürtçe ve Türkçe adeta müzik ziyafeti verilecek. Program kapsamında “Hakkari’de Gazeteci Olmak” isimli kitabımı SMA hastası Çınar bebeğe destek için imzalayacağım.

Tekirdağ’a ilk gidişim olacak. Oradaki Hakkari sevdalılarıyla da ilk kucaklaşmamız olacak. Hakkarili olmak bir ayrıcalıktır. Hakkari farklı bir sevdadır. Bizler nereye gidersek gidelim, yüreğimizin yarısını Zapsuyu ve Sümbül dağına bırakarak gideriz. Pazar günü Çerkezköy’de Hakkari rüzgarı esecek. Tüm gelişmeleri sizlere canlı yayında aktaracağım.

Farklı yerlerde olan her kesimi aynı yürekte buluşturmayı başaran Trakya’daki kardeşlerimizi kutluyorum. Behçet Er, Servet Yağmur ve diğer emekçi kardeşlerimiz gurbet ellerde memleket sevdalarını gururla tüm dünyaya haykırabiliyorlar. Kim hasta onlar deva, kim darda onlar hızır, kim dertli onlar teselli, kim çaresiz onlar çare, kim büke onlar beybük…

Hakkari benim Mekke’mdir, Medine’mdir. Hakkari’ye sevdalı herkes benim için kutsaldır. Bizler Hakkari milliyetçiliğini değil, her kesimi eşit gören, seven, kucaklayan, değer veren kişileriz. Çünkü dedelerimizden, büyüklerimizden, anne ve babalarımızdan öyle görmüşüz. Mertliğimiz cebimizde, gittiğimiz her yerde taşırız.

Bu tür etkinliğin Antalya, İzmir, Ankara, İstanbul ve Mersin’de de yapılmasını öneriyorum. Pazar günü Çerkezköy’de buluşmak dileğiyle…

Bu yazı toplam 1966 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim