• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Temel hedefimiz, iyi eğitim iyi sporcu…

Murat Taş

Hakkarinin Sesi Radyosu Spor Ateşi Programına konuk olarak katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Spor Ateşi programı yönetmeni Erol Hanlıgil ile beraber Hakkâri’deki spor üzerine sorularımızı yanıtladı.
Hoş ve sıcak bir sohbetle geçen süre içinde dinleyicilerimizden yoğun olumlu mesajlar aldık.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ile yaptığımız güzel söyleşiden önemli başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Göreve başladığı günden bugüne Hakkâri sporu ve gençliği için canla başla çalışan Emin Yıldırım, temel hedeflerinin Hakkâri’yi spor şehri haline getirmek olduğunu söyledi.

Yıldırım; ‘’Sporun tüm dallarını önemsiyoruz, bunun için büyük bir caba içindeyiz. Yaşanan salgın nedeniyle bazen zorluklar yaşamaktayız, bu salgına rağmen Hakkâri’deki gençlerin spor faaliyetlerini yapması ve yürütülmesi için tüm ekibimle beraber canla başla çalışmaktayız. ’dedi.

Emin Yıldırım ayrıca, Hakkâri Mezran Şehir stadına yeni yapılmakta olan, bin kişilik seyirci tribünü ve yeni soyunma odalarını bu sene faaliyete geçirerek, Hakkâri’deki sporseverlerin hizmetine açacağın müjdesini de verdi.

Yıldırım sözlerine şunları ekledi: ‘’Hakkâri kayak merkezi bizim en büyük projelerimizden biri kayak merkezine yapılan yeni kayak pisti, (120) yataklı otel, dinlenme tesisi, restaurant, telesiyej, teleski ve oto parkla beraber kayak merkezimizi uluslararası standartlara getirerek, iç ve dış turizme açarak uluslararası turnuvalara hazır gale getirmektir. 

Bunun yanında onlarca insanımıza, iş imkânı sağlayacağı gibi turizmle beraber ilde ekonomiye de katkı sunma hedefindeyiz.  Gençlik merkezi, yüzme havuzu, Çukurca ilçemizdeki futbol sahası, gençlik merkezi, Derecik ilçemize futbol sahası gibi projelerimizle beraber inşallah hedeflediğimiz noktaya geleceğiz. Hakkâri ve ilçelerinde spor etkinlikleri ile beraber başta sat gölleri, doğa sporları bireysel ve takım sporları ile Hakkâri’yi spor anlamında kalkındırmak ve en üst seviyeye getirmektir.

Zap suyunda bu sene Türkiye rafting yarışmasının bir ayağını Hakkari’de yaptık bu etkinlikte anlımızın akıyla çıktık. Hatta ulusal basında ses getirdi. Rafting dünya şampiyonasının Hakkâri’de yapılabilmesi için çaba sarf ediyoruz. Hakkâri’deki genç bir nüfussa sahip, gençler ve sporcular sporu çok seviyor ve müthiş bir ilgi var.
Bu sevgi ve ilgi, bizi çok mutlu ediyor. 

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Valimiz İdris Akbıyık, İlimize büyük önem vermektedirler. Desteklerini hiçbir zaman bizden eksik etmediler.

Hakkâri’yi çok önemsiyorlar. Bu önem ve desteklerle beraber yakın zamanda, büyük başarılara imza atacağız. Bizim temel hedeflerimizden biride eğitimdir. Bizim için eğitim ve öğretim çok önemli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyonlu bir şekilde çalışmaktayız. Spor eğitimin bir parçasıdır. Onu tamamlayan unsurlardan biridir. 
Gençlerimiz ve çocuklarımız boş vakitlerini spor yaparak geçirebilirler.

Çocuklarımız için güzel projelerimiz var. Şayet pandemi süreci iyi giderse onlar için aktiviteler yaparak gelişimlerine katkı sunmak istiyoruz.

Emin Yıldırım sözlerini şöyle noktaladı: ‘’Birde velilere, Anne babalara çağrımız var. Spor çocuklarımızı eğitimden uzak tutmaz, aksine onları kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Onun için temel hedefimiz. İyi eğitim, iyi sporcu yetiştirmektir. Gençlerimizde bu yetenek var. Hep beraber eğitim ve öğretimin başarısının yanına, sportif başarılarımızı da ekleyerek Hakkâri’yi spor cenneti haline getirelim.’’

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emin Yıldırım yöneltilen tüm soruları net bir şekilde cevap vererek bir kez daha gönüllerimizi fethederek hepimizin takdirini kazandı. 

 Yıldırım,  ilk göreve başladığı zaman, köşe yazımda şu manşeti atmıştım. ‘’Hakkâri Gençliği ve Sporu Emin Ellerde’’ demek ki, yanılmamışım.

Bu yazı toplam 4147 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim