• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

TEŞEKKÜRLER CÜNEYİT ORHAN TOPRAK VALİ!

H. Aziz Hatipoğlu

Haziran 2016 yılında Hakkâri Valiliğine atandı. Hakkâri Cüneyit Orhan Toprak’ın ilk Valilik yaptığı yerdi. Eşi Funda Toprak Hanımefendi doktordu.

Hakkâri’ye atanmanın ikinci ayında hain 15 Temmuz Darbe girişimi oldu. Vali Toprak Hakkâri halkıyla bir ay boyunca Hakkâri Hükümet Konağı önünde “Demokrasi Nöbetleri ”ne katıldı. Burada Hakkâri Halkının demokrasi ve devletlerine olan bağlılıklarına yakından şahit oldu.

Belediyeye Vali Yardımcısı ve adaşı Cüneyt Epçim atandıktan sonra bu yöreye başarılı çalışmalar ve güzel hizmetler yapılmasına vesile oldu.

Hakkâri’nin alt yapı ve üst yapı sorunlarına acil çözüm gerekiyordu. Kollar sıvanarak bu hizmetlere girişildi. İki yıl gibi kısa bir sürede Hakkâri’nin tüm şehir içi ve mahalle araları dahi sıcak asfaltla kaplandı. Yeni su isale hattı döşendi. Kanalizasyonlar yeniden döşendi.

Kaldırımlar yapıldı. Yaya yollarına ve orta refüjlere ışıklandırmalar yaptırıldı.  Şehrin değişik yerlerine çocuk parkları ve şehir merkezine de “Kent Park” kurduruldu.

Kapısı her daim Hakkâri halkına açıktı. Hakkâri halkının düğününde, taziyesinde, yer sofrasında, kahve ve çayında, dükkânında, iş yerinde kısacası Hakkâri Halkının çağırdığı veya Hakkâri halkının kapısını çaldığı her yerdeydi Cüneyit Orhan Toprak Vali.

Belediye bünyesinde kurdurduğu ve isim babalığı yaptığı Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğu kurularak burada onlarca gencimize iş sahası sağlandı. Buradaki onlarca gencimiz kendilerine verilen kısıtlı imkânlara rağmen sanatlarının en alasını icra ediyor ve kısa sürede Hakkâri adını tüm Türkiye’ye sanatlarıyla duyuruyordu.

En son geçen Ocak ayının 22’sinde TRT Kurdi TV’de Aydın Aydın’ın “ÇEPİK” programına davet edilerek buradan tüm Türkiye’ye sanatlarını icra ettiler.

Zatı Aliniz de her ne kadar Konya Valiliğine atanmışsanız da Konya’daki programlarınızı iptal ederek bu programa bizzat iştirak ederek Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğundaki çocuklarınızın ve gençlerimizin programını zevkle izlediniz. Program sonunda onlarla halay çekerek Konya’ya davet ettiniz.

Konya’daki muhteşem salonda Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğu Konyalılara muhteşem bir gösteri sundu. Salondakilerin çoğu ayakta alkışladı.

Ve gösteri bitiminde siz sahneye çıktınız.

Şöyle seslendiniz Konya’daki hem şehirlilerinize.

“Bir babanın çocuklarını özlemesi ve görmekteki mutluluk hali kadar ben de görev yaptığım Hakkâri’de ve kıt imkânlarla kuruluşuna vesile olduğum Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğundaki çocukları ve gençleri görünce sevindim ve mutlu oldum. Burada bir babanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Hakkâri’de görev yaptığım süre içerisinde Hakkâri Halkının Alicenaplığı, misafirperverliği, vatanseverliği, hoşgörülüğü ve kadirşinaslığı her şeyin üstünde. Siz Konyalı Hemşehirlilerimi çıkmaz sokak durumda olan Hakkâri’yi görmeye çağırıyorum. Gidin bu vatan parçasını ve burada yaşayan cömert Hakkâri halını tanıyınız. Kalıbı basarım ki her kim ki Hakkâri halkının herhangi birisinin kapısını çalsa sizi canı gönülden ağırlar ve günlerce misafir ederler.

300-500 metreyi bulan çarşılarını ancak 2-3 saatte gezebiliyordum. Kapısının önünden geçtiğim her iş yeri sahibi, her esnaf veya yolda rastladığımız kim varsa çaya ve kahve içmeye davet ediyor ve güzel sohbetlere vesile oluyorduk.

Hakkâri Halkı Vatanına, bayrağına ve ülkesine bağlıdır. Burada göre yaptığım ve ilk Valilik görevini ifa etiğim ve bu insanları tanıdığım için kendimi şanslı addediyorum. Onlara kapımızı açtık onlarda bize gönüllerini açtılar. Hakkâri ve Hakkâri Halkı her daim gönlümde ve kalbimdeki en güzel yerinde olacaktır. Buradan hepsine teşekkürlerimi, selam ve sevgilerimi yolluyorum.” 

Teşekkürler Cüneyit Orhan Toprak Valim bu güzel düşünceler ve cümleleriniz için.

Siz ve muhterem hanımefendiniz de her daim Hakkâri Halkının gönlünde ve kalbindesiniz.

    

Bu yazı toplam 3694 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim