• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

TFF VAN BÖLGE MÜDÜRÜNÜ GÖREN VAR MI?

Murat Taş

Türkiye Futbol Federasyonunun Bölge müdürlüklerinden biride Van Bölgesidir. Van, Hakkâri, Bitlis, Muş illerimiz TFF Van Bölge Müdürlüğüne bağlı olup kulüplerimiz tüm lisans işlemleri burada yapılmaktadır.

Ayrıca futbol müsabakalarının ve sahaların denetimlerinin yanı sıra futbol ile ilgili tüm aktivitelerin organizasyonu ve sonuçların TFF Genel Merkezine bildirilmesi Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bundan yaklaşık dokuz ay önce Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürlüğüne yeni bir atama yapıldı ve eski Bölge Müdürü Fatih TEKBUDAK görevden alınarak yerine Cengiz POLATER atandı.

Ancak ne yazık ki 9 ay geçmesine rağmen göreve atanan yeni Bölge Müdürü Sayın Cengiz POLATER İlimiz Hakkâri’yi şimdiye kadar ziyarette bulunmamıştır. Kendisini defalarca ilimize davet etmemize rağmen nazik davetimize en ufak bir nezaket örneği bile göstermemesine bir anlam verememekteyim.

Sayın Bölge Müdürümüzün bu tutumu ilimiz futbol camiasında üzüntüyle karşılanmıştır. Hâlbuki kendisine yakışan atanmasına müteakip Bölge Müdürlüğüne bağlı illeri ziyaret ederek buradaki kulüp yöneticileri ve futbol camiası ile tanışmak, dertlerini dinlemek ve futbolumuzu illerde nasıl daha geliştirebileceği adına ortak düşüncelerde bulunması ve görüş alış verişinde bulunması öncelikli görevidir.

Bu nedenle yeni atanan Bölge Müdürü kendi bölgesini tanıyıp, buradaki kulüp yöneticileri ile tanışmak için bölgesine bağlı illeri mutlaka ziyaret etmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bölge Müdürü taşraların sıkıntılarını öğrenmeli onların yaptığı faaliyetler hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.

Her Bölge Müdürlüğünün en öncelikli temel görev ve sorumlulukları yukarıda belirtildiklerimden bazılarıdır. Neticede iller ve bağlı oldukları Bölge Müdürlükleri uyum içinde çalışmalı ve futbolun gelişimi adına tam birlik ve bütünlük içinde ortak hareket etmelidir. Tabidir ki buda sağlıklı bir diyaloğun sonucu gerçekleşecek bir şeydir. Ancak ne yazık ki yeni Bölge Müdürümüz hala bunun bilincinde değildir. Bu bilinç ve düşüncede olsaydı 9 aydır kendisine bağlı illerden biri olan Hakkâri ‘yi ziyaret ederdi. 

Bölgemiz futbol konusunda zaten büyük sıkıntılar yaşamakta tesis, alt yapı en büyük sıkıntılarımız. Bölgemizde neredeyse futbol ve diğer spor branşlarında bitme noktasında. Bunun yanında Sayın Bölge Müdürümüzün bu anlam veremediğimiz tutumu da eklenince acaba gerçekten sporun ve futbolun bölgemizde tamamen bitmesini mi istiyorlar düşüncesi aklımdan esip geçiyor.

Ya da Sayın Cengiz Bey Hakkâri’nin de Van Bölge Müdürlüğüne bağlı olduğunu hala bilmemektedir. Umarım aklımdan geçenler gerçek olmasın. Sonuç olarak Hakkâri’nin de ülkenin bir parçası olduğunu hatırlatmak istedim. Ülkemizde yolun sonu Van’da olmadığını Van’dan da öteye de yolun olduğunu hatırlatmak istedim.

Van’dan öteye yolu bilmeyenlere,  Hakkâri yolunun nereden gittiğini Sayın Bölge Müdürümüze gösterecek ve hatırlatacak bir hayırseverin mutlaka olduğuna İnancı içerisindeyim. Hakkâri futbol camiası sıkıntılar içinde sahipsiz, yetim, kimsesiz olabilir, Ama bir çay yâda yöresel bir yemeğini ikram edecek kadar büyük yüreğe sahip olduğunu da belirtmek isterim.

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 5411 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim