• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

The Guardian, Türkiye’nin IŞİD ile ilişkisini açıkladı

The Guardian, Türkiye’nin IŞİD ile ilişkisini açıkladı
Britanya’da yayın yapan The Guardian’a konuşan ABD’li bir yetkili, IŞİD’le Türkiye’nin petrol ticaretine dair ilişkiyi ortaya koyan belgeler olduğunu iddia etti.

Britanya’da yayın yapan The Guardian, Türkiye’nin IŞİD ile ilişkisine dair yeni bir iddiada bulundu. Gazeteye konuşan bir ABD’li yetkili, petrol ticareti konusunda doğrudan ilişkiyi ortaya koyan belgelerin ele geçirildiğini öne sürdü.

Gazetede Martin Chulov imzalı haberde Türkiye’nin son iki yılda IŞİD’le petrol ticareti içinde olduğu öne sürülüyor. Guardian, iddiayı ismini açıklamak istemeyen ABD’li üst düzey bir yetkiliye dayandırdı.

Haber, ABD’nin mayıs ayında Suriye’ye yaptığı gizli operasyonu ve bu operasyonda öldürülen IŞİD’in petrolden sorumlu komutanı Ebu Sayyaf’ı hatırlatıyor, bu operasyonda ele geçirilen belgelerin Türkiye-IŞİD ilişkisini ortaya koyduğunu iddia ediyor.ımc

Gazeteye konuşan Amerikalı yetkili, Türkiyeli yetkililer ile UŞİD arasındaki doğrudan bağlantının artık inkar edilemez halde olduğunu söylüyor.

Guardian’dan IŞİD iddiası

ABD’li yetkili, “Mayıs ayındaki operasyonda ele geçirilen yüzlerce flaş bellek ve belgeler var. Şu an inceleme altındalar. Ancak bağlantılar şimdiden o kadar açık ki bizimle Ankara arasındaki ilişkimize dair derin siyasi etkilere sahip olabilir” ifadelerini kullandı.

IŞİD üyesi: Türkiye’ye ihtiyaç var

IŞİD Komutanı Ebu Sayyaf’ın yönetimindeki petrol kaçakçılığının operasyonun ardından büyük ölçüde kesildiği ifade edilen haberde tankerlerin Türkiye sınırını geçmeye devam ettiği kaydedildi. Gazeteye konuşan bir IŞİD mensubu da, petrol kaçakçılığının sürmesi için Türkiye’ye ihtiyaç duyulduğunu öne sürdü.

IŞİD üyesi, “Türklere ihtiyaç var. İşbirliği hakkında bilgim var ve bu beni ürkütüyor. Türkiye’nin örgüte nasıl ciddi saldırılar düzenleyebileceğini göremiyorum. Ortak menfaatler söz konusu” şeklinde konuştu.

Gazeteci Chulov’a konuşan ABD’li yetkili, Suriye iç savaşında gölgede kalan birçok konunun gün yüzüne çıkmaya başladığı bir noktaya gelindiğini kaydediyor.

‘Esad IŞİD’le oynadı kaybetti, Türkiye’de kaybedecek’

Yetkili, “Hizbullah Suriye’nin batısında artık hakim güç. Türkiye’nin rolünü de, istediğiniz gibi niteleyin, daha açık hale gelmekte. Bu onlar için önemli bir zamandır. IŞİD’i artık kendi egemenliklerine bir tehdit olarak görecekler mi? Esad, IŞİD ile oynadı ve kaybetti. Türkler de kaybedecek. Bundan dolayı çok zarar görüldü” dedi.

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim