• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Tıpkı gözleri gibi dünyaya renkli bakıyor

Tıpkı gözleri gibi dünyaya renkli bakıyor
Van’da farklı göz renklerine sahip ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi Nurcan Berk, öğretmeni tarafından boyaması için verilen resimlerdeki karakterlerin gözlerini kendi göz renginde boyuyor.

Edremit ilçesinde bulunan Kahraman Çocuklar Borsa İstanbul İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Nurcan Berk, zekasıyla ve boyadığı sevimli resimlerle herkesi kendisine hayran bırakıyor.

Bir gözü mavi, diğer gözü siyah olan minik Nurcan, okula başladığı günden bu yana boyadığı bütün resimlerdeki karakterlerin gözlerini farklı renklerde boyuyor.

Bu hareketiyle dikkatleri üzerine çeken minik kız, öğretmenlerinin de takdirini topluyor. Küçük yaştan beri resim yapmaya merakı olan minik Nurcan, sevimliliğiyle de okuldaki arkadaşları tarafından oldukça seviliyor.

“Resimlerde kendini gördüğü için bu tür çalışmalar yapıyor”
İHA muhabirine konuşan sınıf öğretmeni Yılmaz Yıldırım, minik Nurcan’ın arkadaşlarıyla sosyal aktivitelerde bulunan, başarılı ve resim yeteneği olan bir öğrenci olduğunu belirtti.

Nurcan’ın özellikle boyanması için verilen kız çocuğu karakterlerinin gözlerini farklı renklerde boyattığını ifade eden öğretmen Yıldırım, “Gözlerinin farklı renkte olması onu sınıf içinde zengin kılan bir özellik olarak gösteriliyor.

Nurcan, arkadaşları tarafından çok sevilen ve aktivitelerimize katılan bir öğrencimizdir. Resimlerde genellikle canlı renkler kullanıyor. Özellikle kız çocuklarını renkli gözlü yapar. Bu kendisinin bir yansımasıdır. Resimlerde kendini gördüğü için bu tür çalışmalar yapıyor. Nurcan’ın annesi de renkli gözlü olduğu için bu çalışmaları yapıyor” dedi.

Farklı göz renklerinden dolayı Nurcan’ın farklı algılanacağını düşündüklerini ama sınıf arkadaşları tarafından oldukça sempatik karşılandığını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nurcan renkli gözlü olduğu için farklı algılanır diye düşündük ve şu an ikinci sınıfta ve bu konuda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Arkadaşları da Nurcan’ı farklı olarak görmüyor. 500’e yakın ilkokul öğrencimiz var. Onlar arasında uyum sağlayan, sempatik olarak görünen bir öğrencimizdir.”

Resimlerdeki gözleri kendi göz renkleri gibi boyadığını söyleyen Nurcan Berk ise kendisini, evini ve okulunu çizmeyi sevdiğini belirterek, farklı renkteki gözlerin daha güzel olduğunu dile getirdi.

Yüzde 90 görme kaybı bulunan minik Nurcan’ın babası da, çocuğunun resim çizmeye ilgilisi olduğunu belirterek, “Okul arkadaşları Nurcan’ı çok seviyor.

Gözleri renkli olduğu için resimleri de kendi göz renkleriyle boyamak istiyor. Nurcan’ı gücüm yettiği kadar okutmak istiyorum. Bu konuda hayırseverlerden yardım eli uzatılırsa çok seviniriz” diye konuştu. İHA

Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim