• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TOKİ'den Hakkâri'ye eğitim hamlesi

TOKİ'den Hakkâri'ye eğitim hamlesi
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illeri, mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkaracak okul projelerini ardı arkasına uygulamaya koyuyor.

Hakkâri'de inşa edilecek üniversitenin temelini atan TOKİ, şimdi de bu ilde Ticaret Meslek Lisesi yapacak. Ticaret Meslek Lisesinin ihalesi 19 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. TOKİ'nin, Hakkâri'de inşa edeceği iki Anadolu Lisesi ve bir öğretmenevi de proje aşamasında.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde eğitim altyapısını güçlendirmek ve bölgeyi eğitimde cazibe merkezi haline getirmek için yatırımlarına hız verdi. Batman ve Tunceli'deki üniversitelerin ardında TOKİ, Şırnak ve Hakkâri'de inşa edilecek üniversitelerin de temelini attı.

Hakkâri Yüksekova'da 16 derslikli bir lise inşa ederek hizmete sunan TOKİ'nin, geçtiğimiz aylarda temelini attığı Hakkâri Üniversitesi inşaatı da hızla devam ediyor. Merkeze yaklaşık bir kilometre mesafede planlanan üniversite kampüs alanında; derslik binaları, lojman, yemekhane ve kafeterya bulunacak.

Hakkâri Üniversitesi kampüsünde; 62 sınıftan oluşan, 6 bin 536 kişilik merkezi derslik binaları, 400 öğrenci kapasiteli yemekhane, 140 kişilik akademisyen yemekhanesi ile 20 adet 3+1, 64 adet 2+1 ve 20 adet 1+1 olmak üzere 104 lojman planlandı.

Hakkâri Üniversitesi'nin temelinin atılmasının ardından TOKİ, Hakkâri'de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliğinde Ticaret Meslek Lisesi inşa edecek. Eğitim hamlesi ile bir yandan eğitim sorunları giderilirken bir yandan da iş dünyasında ortaya çıkan yetişmiş eleman sıkıntısı giderilecek.

Ticaret Meslek Lisesi, modern eğitim kurumlarının gerektirdiği donanıma sahip olacak. Bodrum katı ile birlikte beş kat inşa edilecek Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde; daktilografi ve mesleki uygulama atölyesi, hobi odaları, fizik ve kimya laboratuvarları, bilgisayar derslikleri, beden eğitimi salonu ve kütüphane planlandı. Ticaret Meslek Lisesi'nin ihalesi 19 Eylül 2013 tarihinde TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'nin, MEB protokolü kapsamında Hakkâri'de inşa edeceği iki okul da proje aşamasında bulunuyor. TOKİ, Hakkâri merkez Merzan Mahallesi'nde 24 derslikli Anadolu Lisesi ile Hakkâri Yüksekova'da 24 derslikli Anadolu Lisesi'ni de proje aşamasına getirdi. Merkez Bulak Mahallesi'nde de öğretmenevi planlama aşamasında olan projeler arasında bulunuyor.

 

Bu haber toplam 4854 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim