• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

TRT’de Hakkari Tanıtıldı!

TRT’de Hakkari Tanıtıldı!
TRT’nin Kürtçe kanalı olan TRT KURDİ kanalında Hakkari Tanıtıldı.

[12:27, 7.10.2017] Haci Tansu: TRT Kurdi’de hafta sonu yayınlanan ve sunuculuğunu Hüseyin Ekerin yaptığı “dawiya hefte” programında Hakkari tarihi, toplumsal yapısı, doğası ve dağları anlatıldı. 

Programa Hakkari’nin tanınan simaları yerel tarihçi ve sözlü kültürün duayenlerinden Abdulkadir Kızılkaya, Dağcılık, doğa sporlar alanında ilimizde faaliyetler yürüten ve Fotoğraf alanında Türkiye’nin bir çok yerinde Hakkari Doğası ve Yaşamı üzerine sergiler açan Dağcı/Fotoğrafçı Hacı Tansu katıldı. 

Programın konukları Hakkari’nin tarihi sürecini, bölgedeki inanç toplumlarını, aşiretsel yapısını,toplumsal oluşumunu, doğal ve folklorik yaşamını, doğasını, doğa sporlarını, dağlarını anlatırken. Ekranlarda Hakkari’nin eşsiz güzellikteki görselleri yer aldı.

Programa katılan Hakkari’nin sözlü tarihinin son temsilcilerinden Abdulkadir Kızılkaya, Hakkari isiminin tarihi geçmişi üzerinden konuya başlayarak,

Colemêrg isminin manasına kadar bir çok konuda bilgi verdi. Hakkari’yi 685 yıl yöneten Hakkari mirlerinin geçmişteki yönetimlerinden bu günkü aşiretsel yapıya kadar, ilimizin tarihsel tanıtımı alanında doyurucu bilgiler verdi. 

Ardından İlimizin eşsiz dağları, doğası ve doğa sporları üzerine Hacı Tansu söz aldı. Tansu, Hakkari’nin dağlarını, buzullarını, doğasını, yayla yaşamını, endemik bitki örtüsü ve doğada yaşayan hayvanların yaşamı üzerine görsellerle uzun uzun anlattı. 

Yıllarca Hakkari dağlarında dağcılık ve kaya tırmanışları başta olmak üzere çeşitli doğa sporları faaliyetlerini yürüten ve ülkenin bir çok yerinde fotoğraf sergileri açan Tansu, Bu sefer fotoğraflarla TRT ekranlarında ilimizin tanıtımını yaptı.
Program içerisinde Tansu’nun son kitabı olan “Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları”nın üzerine sohbet devam etti. Hakkarihabertv.com

trt-hakkari-tanitimi-m.jpgtrt-hakkari-tanitimi-1.jpgtrt-hakkari-tanitimi-2.jpg

Bu haber toplam 5712 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim